Tekst objavljen: 22.06.2023 15:15        


„Er Srbija” ne isplaćuje nadoknade na licu mesta nego putnici šalju zahtev za odštetu, posle čega dobijaju ili vaučer ili novac

Kako da vratite novac posle otkazanog leta?


Ovih dana putnici imaju probleme zbog otkazivanja više letova kompanije „Er Srbija”.

Naravno, postavlja se pitanje i koja su njihova prava u slučaju kada se nisu ukrcali na let za koji je bila potvrđena rezervacija.

Kako je navedeno na sajtu ove kompanije, u ovom slučaju putnici imaju pravo na nadoknadu ili preusmeravanje. Nadoknada se isplaćuje u roku od sedam dana, i to puna cena karte po kojoj je kupljena – za otkazan let ili za deo ili delove putovanja koji nisu realizovani. Na zvaničnom sajtu kompanije „Er Srbija” navedeno je da se naknade isplaćuju tako što kompanija za letove do 150 kilometara plaća 250 evra, 400 za letove od 1.500 do 3.500 kilometara i 600 evra za duže letove. Ukoliko kompanija ponudi preusmeravanje putovanja alternativnim letom, ova nadoknada, navode, može biti umanjena i za 50 odsto ukoliko vreme dolaska alternativnog leta ne prevazilazi planirano vreme dolaska prvobitno rezervisanog leta. Oni obaveštavaju putnike da „Er Srbija” ne isplaćuje nadoknade na licu mesta nego da je neophodno da se pošalje zahtev za odštetu odeljenju podrške putnicima, a odšteta se, po izboru putnika isplaćuje kao vaučer ili uplata na račun. Preusmeravanje se obavlja pod sličnim uslovima prevoza, do konačne destinacije putnika, u što kraćem roku ili, kako se navodi, „preusmeravanje kasnijeg datuma kada to odgovara putniku”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„U slučajevima kad mesto, grad ili region ima više od jednog aerodroma i kompanija ’Er Srbija’ vam ponudi let do različitog aerodroma u odnosu na onaj iz vaše rezervacije, biće pokriveni i troškovi prevoza od tog drugog aerodroma ili do onog koji je naveden u rezervaciji ili do druge destinacije u blizini, u dogovoru sa putnikom”, navedeno je na sajtu ove kompanije. Inače, u ovim nepredviđenim okolnostima putnicima se obezbeđuju besplatni obroci i osveženja u skladu sa vremenom čekanja, dva besplatna telefonska poziva ili poruke. Kada je reč o preusmeravanju, kada je razumno očekivano vreme polaska novog leta najmanje dan nakon planiranog polaska ukinutog leta, kompanija obezbeđuje besplatan hotelski smeštaj i prevoz do smeštaja i nazad na aerodrom. Kompanija ne isplaćuje nadoknade u slučaju kada je putnik, na primer, obavešten o ukidanju leta najmanje dve nedelje pre planiranog polaska ili je o promeni upoznat u periodu od sedam dana do dve nedelje i ponuđeno mu je preusmeravanje.

Putnici neće biti obeštećeni ni u slučaju kada „Er Srbija” može da dokaže da su ukidanje leta izazvale izuzetne okolnosti koje se nisu mogle izbeći čak i da su preduzete sve razumne mere, navodi se na zvaničnom sajtu kompanije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovi otkazan let refundacija refundiranje novca avio saobraćaj povrat novca er srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana