Tekst objavljen: 24.01.2024 15:55        


Mnoge u ove hladne zimske dane, kad je potrošnja struje u domaćinstvima povećana, mori večno pitanje: troši li električni bojler više ili manje kad je uključen stalno ili kad se povremeno uključuje i isključuje

Kako koristiti bojler da biste uštedeli što više struje?


Kako su na internetu mišljenja podeljena, prenosimo stav profesionalnog električara baziran na dugogodišnjem iskustvu.

Što se tiče očuvanja samog uređaja, za bojler je neuporedivo bolje da je stalno uključen na oko 60 stepeni. Naime, bojleru je da se zagreje potrebno sat do dva, a ako ga stalno uključujete i isključujete, on svakodnevno prolazi kroz promene temperature u rangu od 20 do 70 stepeni. To loše utiče na njega - više se hvata kamenac, troši grejač i širi metal.

Takođe, ako imate veliki protočni bojler koji se koristi i za potrebe kuhinje, bolje je da ga ređe isključujete. Isto važi i za velike porodice, gde nekom od ukućana često treba topla voda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


S druge strane, ako živite u malom domaćinstvu, kao samac ili par, a uz to još koristite bojler samo za tuširanje, pametno je razmisliti o opciji svakodnevnog isključivanja i uključivanja bojlera. To će vam ozbiljno smanjiti račun za struju, pogotovo ako ga palite za vreme jeftinije tarife.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
saveti za uštedu struje bojler ušteda struje domaćinstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana