Tekst objavljen: 18.11.2021 12:15        


Imajući u vidu da se ove i prošle godine putovalo i letovalo mnogo manje nego u godinama pre korone, naredne sezone moglo bi da bude drugačije

Kakve će biti cene aranžmana za leto 2022?


Sada je mnogo više građana vakcinisano nego ovog leta, mnogi su i spremniji da putuju, pa bi i tražnja za turističkim aranžmanima mogla da bude veća. Što se tiče cena, njih određuju hotelijeri na destinacijama, ali ne treba očekivati značajnije promene u odnosu na ovogodišnju sezonu.

U turističkim agencijama su spremni. Cene sa hotelijerima su ugovorene, pojedini će sa ponudama izaći i pre Nove godine, a biće onih koji će startovati sa cenovnicima u januaru i februaru naredne godine.

- Da li će cene biti iste zavisi od hotelijera na destinacijama koji ih i diktiraju. Ukoliko ne budu iste, onda treba računati na blago povećanje, najviše do 15 odsto - kažu u turističkoj agenciji BigBlu koja će sa kompletom ponudom izaći tokom naredne nedelje.

U ovoj turističkoj agenciji dodaju, da naredne sezone, 2022. očekuju više putovanja iz Srbije.

- Imali ste građane koji ove godine ili nisu želeli da putuju ili to nisu mogli. Sada će definitivno biti više onih koji to žele i mogu, a procene su da će u fokusu biti destinacije na koje se u prethodnom periodu nije moglo ići. Tu mislimo na Španiju i Italiju, ali veće interesovanje očekujemo i za Egipat i Tursku - kažu nam u agenciji BigBlu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Govoreći o trenutnom stanju Aleksandar Seničić direktor turističke agencije Juta kaže da tražnja za aranžmanima za leto 2022. još nije velika. Uslovi putovanja su još uvek neizvesni, ne znamo gde će i kako moći da se putuje i to je razlog što su građani još uvek relativno uzdržani - ocenio je Seničić za "Blic Biznis".

- Agencije se još uglavnom ne odlučuju da izlaze sa ponudama. Mislim da mnoge neće ni izaći pre Nove godine. Što se tiče cena smeštaja ne očekujem da će aranžmani biti skuplji u odnosu na prošlu godinu. Mada tu treba biti i oprezan jer i cena aranžmana zavisi od globalnih poskupljenja, recimo gorivo ima važnu ulogu. - zaključio je Seničić.

Ono što će sigurno i naredne letnje sezone biti uslov za odlazak na more jeste vakcinacija protiv kovida, PCR test ili potvrda o preležanoj bolesti. Uslove će pritom propisivati svaka zemlje za sebe, a oni će se odnositi i na odrasle i na decu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
leto 2022 putovanje 2022 turističke agencije cena aranžmana pandemija Aleksandar Seničić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana