Tekst objavljen: 07.03.2022 16:25        


Stan na Miljakovcu na prvom spratu izdaje se za 300 evra

Kirije sve veće: da li još ima "solidnog stana po fer ceni"?


U poslednje vreme podstanari se sve više žale na uvećane ceneizdavanja stanova, kao i na nemogućnost da pronađu, kako kažu - "solidan stan po fer ceni".

- Ili izdaju garaže koje "skockaju" i budu okej za život, ali krene buđ na zidovima, ili su cene otišle u nebesa - kažu sagovornici Telegrafa.

Zbog toga, retko ko može da se u potpunosti osamostali, pa tako bira da živi sa cimerom ili pak ostane u roditeljskom domu.

-Dok platim kiriju i račune, ode mi pola plate. Onda treba da se snađem s ostatkom, da kupim hranu za taj mesec, i sve ostalo. Pritom, tražim prosečan stan, nikakav luksuz - napominje jedna Beograđanka.

Ne samo da skaču cene u centru grada, već i na periferiji! Pa tako Beograd polako postaje skoro pa nemoguć za život.

Tako, jedna Beograđanka sa bebom, tražila je stan na prvom spratu na Miljakovcu, ali zbog cene, morala je dobro da razmisli da li želi da napravi kompromis.

- Gazda nam je tražio 300 evra za stan, a onda je rekao da može "eventualno da nam spusti na 280 evra", što je svakako previše, ali nemamo kud - kaže nam ona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dokaz koliko cene skaču u Srbiji je i činjenica da je prosečna cenaprodatih novih stanova u Federaciji Bosne i Hercegovine, prošle godine iznosila 1.931 konvertibilnih maraka (987 evra) po metru kvadratnom, dok je u četvrtom kvartalu bila 1.942 KM (992) po metru kvadratnom.

U poređenju sa Srbijom, gde je prosek prema Republičkom zavodu za statistiku 1.530 evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stanovanje kirija visina kirije Miljakovac Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana