Tekst objavljen: 02.11.2022 17:05        


Važna lekcija o bankarskim kreditima koja može da se savlada za svega nekoliko minuta

Koji su najvažniji elementi svakog kredita?


Šta su najvažniji delovi svakog kredita?

Na šta treba da obratimo pažnju kada kupujemo kredit od banke? Da li u osnovi ima razlike između keš kredita, kredita za refinansiranje i stambenih kredita?

Odgovore na ova pitanja donosimo u sledećem redovima i savetujemo vam da ove stvari dobro zapamtite pre nego što se odlučite da sledeći put od banke kupite kredit.

Dakle, najvažniji elementi svakog kredita su:

  • Valuta kredita - kod nas se krediti obračunavaju u dinarima i evrima. Ukoliko želite da izbegnete rizik od kursnih razlika, preporuka je da podignete kredit u istoj valuti u kojoj primate i platu

  • Kamatna stopa - može biti fiksna i varijabilna. Ukoliko je fiksna ona se ne menja tokom otplate kredita, a ukoliko je varijabilna, dobro bi bilo da se raspitate od čega zavise njene promene i koliko često se menja. Dobro bi bilo i da se raspitate o vrednostima tog promenjljivog elementa u poslednje vreme. Na primer, kako se u poslednje vreme kreće euribor, što možete saznati ovde.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • Troškovi kredita - tu spadaju troškovi podizanja samog kredita, ali i drugi troškovi koji nisu vezani konkretno za kredit. Tu spadaju, primera radi, troškovi održavanja tekućeg računa ili premija polise osiguranja.

  • Mesečna rata - ona mora odgovarati vašim finansijskim mogućnostima, odnosno mora biti tolika da vam tokom otplate ne predstavlja problem i da vas ne dovede u situaciju da jedva "sastavljate kraj sa krajem".


  • Prevremena otplata kredita  -kakvi su uslovi da kredit "zatvorite" pre predviđenog roka i da li je potrebno plaćati neke "penale" u tom slučaju.

  • Troškovi osiguranja kredita - ukoliko postoji osiguranje kredita, obavezno se raspitajte, ko plaća premiju osiguranja i koliko ona iznosi, od čega vas ovo osiguranje štiti, kakva je korist u slučaju nastanka osiguranog slučaja i kako izgleda proces naplate štete.

Ukoliko želite da što pre pronađete najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit koji vi lično možete da dobijete, a da pritom ne morate da se zamarate svim ovim detaljima bankarskih zajmova, Kamatica savetnik je tu da vam pomogne pri odabiru i apliciranju za kredit.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik saveti o kreditima najvažnije o kreditima najbrže do kredita najpovoljniji krediti najpovoljniji krediti na jednom mestu keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana