Zvanični kurs Evra za dan 18.10.21. :: 117.5618 rsd
Tekst objavljen: 02.08.2019 12:55        


Iz Omladinske zadruge ističu da su fizikalci i "mister šoperi" najbolje plaćeni sezonski poslovi, zarada može dostići i 500 evra

Koji su sezonski poslovi najpopularniji i koliko može da se zaradi?

Iz omladinske zadruge “Bulevar” Breda Milić navodi da su tokom letanajtraženiji šankeri i konobari. Njihova dnevnica se kreće između 1.200 I 1.500 dinara, a uz platu dobijaju i bakšiš.

Prema njenim rečima dosta su traženi i“mister šoperi”,odnosno tajni kupci, koje preduzeća angažuju kako bi proverila rad svojih zaposlenih. Na kraju dana, oni treba da predaju izveštaj o usluzi u posećenim mesecima, za šta dobijaju 2.000 dinara.

Radnici za utovar i istovar u industrijskim zonama su takođe dosta traženi. Posao se uglavnom obavlja u Luci Beograd i Dobanovcima, a neretko je organizovan i prevoz do mesta rada. Satnica je oko 200 dinara, izjavila je Milić za dnevni list “Alo”.

Milić smatra da mladi ne gledaju koliko je posao težak ili koliko je mesto rada udaljeno. Ako im je potreban novac za putovanje, kupovinu ili plaćanje školarine, važno im je da u što kraćem roku prikupe sredstva, nego da im posao bude lak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Glavni klijenti omladniskih zadruga su studenti, srednjoškolci i nezaposleni.

U ovom periodu godine, kod nas njaviše dolaze srednjoškolci koji žele da zarade džeparac, a studenata je sve manje jer oni iz unutrašnjosti uglavnom nakon ispita odu kući,objašnjavaju u omladinskoj zadruzi “Tragač”.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
omladinske zadruge posao preko leta sezonski poslovi sezonski posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana