Zvanični kurs Evra za dan 14.06.21. :: 117.5706 rsd
Tekst objavljen: 21.04.2020 11:55        


Bankarski sektor Srbije daje punu podršku privredi Srbije za savladavanje teškoća izazvanih krizom zbog epidemije Covid-19. U skladu sa uredbom o garantnoj šemi koju je usvojila Vlada Srbije, banke će obezbediti sredstva za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstva srpskih preduzeća u ukupnom iznosu od 2 milijarde evra

Koji su uslovi za dobijanje kredita u trenutnoj situaciji?

„Banke dele sudbinu građana i privrede ove zemlje i u potpunosti podržavaju aktivnosti Narodne banke i Vlade Srbije na umanjenju efekata krize, odnosno na njenom što bržem prevazilaženju. Naš zajednički cilj je pre svega očuvanje likvidnosti privrednih subjekata, što brži izlazak iz krize i na kraju visok rast u sledećoj godini za koji očekujemo da može da dostigne prognoziranih 7,1%“, rekao je Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

Krediti iz garantne šeme odobravaće se malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Krediti će se odobravati na rok do 36 meseci što uključuje i grejs period od 9 do 12 meseci.

Klijenti mogu da dobiju kredit do iznosa četvrtine svog godišnjeg prihoda za 2019. godinu, a maksimalno 3 miliona evra. Krediti se mogu koristiti u dinarima ili evrima, uz povoljne kamatne stope koje iznose 1m Belibor + 2,5% za kredit u dinarima, odnosno 3m Euribor + 3,0% za kredit u evrima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Bankarski sektor Srbije još ranije je sproveo moratorijum u otplati obaveza, čime je građanima i privredi Srbije pružio podršku u vrednosti oko 2 milijarde evra. Velikim angažovanjem zaposlenih, banke sve vreme tokom vanrednog stanja pružaju i ostale usluge, omogućavajući nesmetan promet novca, isplatu penzija i sve drugo što je klijentima potrebno.

1 komentar

  1. User image
    vesna 09.05.2020 9:41

    Molim ako imate informaciju kako drzavljani Srbije sa mesto stanovanja u Srbiji a na radu u inostranstvu mogu da podignu kredit ovde i kupe nekretninu u mestu stanovanja, posto se vode kao rezidenti i u inostranstvi im ne odobravaju kredit. Hvala i pozdrav

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
uslovi za kredit uslovi za dobijanje kredita vladan vasić krediti vanredno stanje Udruženje banaka Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana