Tekst objavljen: 02.11.2023 12:30        


Cene zimovanja ove godine će biti skuplje nego što je to bilo letovanje. Kreću se od 390 evra pa sve do 2.570 evra. Za sve ljubitelje snega i planine bitna je informacija da će zimovanje ove godine platiti skuplje za 20 odsto nego prošle godine

Koliko će nas ove godine koštati odlazak na zimovanje?


Pojedine turističke agencije su već krajem oktobra izdvojile ponude za predstojeću zimsku sezonu, te je u izboru najviše ponuda za zimovanje na srpskim planinama i Jahorini, u Bugarskoj, Sloveniji, Austriji, dok je zasad nešto manje ponuda za Italiju, Švajcarsku i Francusku.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne alijanse turističkih organizacija Juta, kaže da su i dalje najpopularniji zimski centri u Srbiji.

- Za ljubitelje skijanja na prvom mestu je Kopaonik, a zatim Zlatibor, Zlatar, Stara planina. I Jahorina se prethodnih godina pokazala kao veoma zanimljiva, pa će verovatno biti popularna i ove zime. Kopaonik i Zlatibor svakako prednjače s cenama i beleže poskupljenja od oko 15 odsto u odnosu na prethodnu sezonu, dok su inače aranžmani poskupeli 10-20 odsto, zavisno od destinacije i prevoza - naglašava Seničić.

Smeštaj u apartmanima na Kopaoniku je moguće naći već od 45 evra za noć. Ski-pas ove godine košta 630 dinara za odrasle i 440 za decu, dok ski-pas za sedam dana za odrasle košta 23.250 dinara, a za decu 15.000. Hotelski smeštaj na Kopaoniku iznosi od 60 do 190 evra u zimskom periodu s doručkom i večerom. U pojedinim hotelima parking košta čak 1.000 dinara po danu.

Smeštaj na Tari i Zlatiboru u zimskim mesecima košta već od 45 evra. Ljubitelji Jahorine na toj planini mogu da nađu apartmanski smeštaj za 30-50 evra s doručkom, dok noćenje u hotelu košta od 76 do 135 evra.

Aranžman za Sloveniju u drugoj polovini decembra košta od 390 evra po osobi za sedam dana sopstvenim prevozom i s polupansionom. Pojedini hoteli za aranžmane koji obuhvataju i novogodišnje i božićne praznike nude i mogućnost uplate novogodišnje večere, koja u jednom hotelu iznosi 180 evra za odrasle i 95 evra za decu. Božićna večera košta 120 evra, dok je za decu 60. Nešto skuplje je zimovanje u Austriji, te sedam dana košta od 689 evra po osobi uz odlazak sopstvenim prevozom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ponude agencija za Dan primirja: Od Beča, preko Istanbula, pa do Praga

S obzirom na to da 11. novembar, državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu, pada u subotu, mnogi građani će taj vikend iskoristiti za odmor ili putovanje. Pojedine turističke agencije istakle su ponude za kratka putovanja u ovom periodu, koja se, zavisno od destinacije, kreću od 99 do 139 evra.

Ljubitelji Istanbula u ovom periodu mogu otputovati u ovaj turski grad autobusom i dobiti smeštaj u hotelu sa tri zvezdice s tri noćenja i doručkom za 139 evra. U ponudi je i putovanje do Beča autobusom od pet dana sa dva noćenja i doručkom takođe za 139 evra. Za isti iznos građani mogu ići i u severnu Italiju na pet dana s dva noćenja, ali i u Prag autobusom na tri noćenja s doručkom.

Jedna od skupljih trenutno dostupnih ponuda je za veoma popularnu destinaciju - Bugarsku, odnosno mesto Bansko, gde krajem decembra sedam dana za dve osobe košta 2.570 evra. Poređenja radi, sedmodnevno letovanje u apartmanima u Crnoj Gori za dve osobe ovog leta moglo se naći za već od 300 evra po osobi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena zimovanja zimovanje 2023 zimovanje Aleksandar Seničić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana