Tekst objavljen: 19.02.2020 9:35        


Kraft pivarstvo postalo je ozbiljan posao koji može doneti odličnu zaradu

Koliko se isplati proizvodnja kraft piva?

Mini pivare našle su svoj put do ugostiteljskih objekata, pivnica, pabova i restorana.

Na ovaj način oni privlače nove goste i zadržavaju stare, a tako napravljena piva postaju pravi brend lokala. Najbolji izbor su točena piva koja svojom svežinom zadržavaju najbolje karakteristike.

Mini pivare ne iziskuju velika ulaganja od 80.000, 90.000 ili 100.000 evra . Za njih nije potreban veliki prostor, čitave hale, male su i praktične, jednostavne za rukovanje, kao što nije potreban ni čitav tim ljudi da se stara o njima, već ih može opsluživati samo jedan čovek.

Sam proces proizvodnje nije previše komplikovan, brzo se uči, samo se treba pridržavati proizvodnog procesa i recepture i treba strogo voditi računa o higijeni, jer pivo je osetljiv proizvod. Za dobro kraft pivo presudni su kvalitetni sastojci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Da bi se do njih došlo više nije potrebna velika papirologija i "petljanje" sa uvoznim dozvolama, jer se sve može nabaviti kod nas: odlični svetski sladovi, hmeljevi i kvasci.

Reč je o investiciji koja lako može da povrati uložen novac. Računicu nije teško izvesti: proizvodna cena piva iznosi oko 100 dinara po litru, a litar se može ugostiteljima prodati po ceni od 230 do 280 dinara. Ugostitelji mogu svojim gostima prodavati litar piva po ceni od 500 dinara, što bi značilo da bi gost za točeno malo pivo od 0.3l trebalo da izdvoji nekih 170 dinara.

Ukoliko neko želi da sam proizvodi i prodaje pivo u svojoj pivnici ili restoranu, računica je još povoljnija.

Visokokvalitetne engleske mini pivare idealne su za ovakvu vrstu poslovanja iz više razloga, od tehničkih performansi do mogućnosti proizvodnje manjih količina piva, sa maksimalnim kapacitetom od 2.000 litara i minimalnim od 25 litara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
proizvodnja kraft piva kraft pivo biznis saveti pivo kraft pivara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana