Indikativni kurs Evra na dan 05.08.21. :: 117.5574 rsd
Tekst objavljen: 28.04.2021 11:55        


Svako ko učestvuje u trgovanju ovim instrumentima to radi na sopstveni (veliki) rizik

Komisija za hartije od vrednosti upozorava na veliki rizk od investiranja u binarne opcije

Komisija za hartije od vrednosti upozorila je danas da društva koja nude trgovanje binarnim opcijama i drugim visokorizičnim finansijskim instrumentima i reklamiraju taj vid ulaganja na društvenim mrežama, po pravilu nemaju dozvolu komisije, nemaju sedište kao ni poslovnu jedinicu na teritoriji Srbije, niti njihov rad nadzire relevantno regulatorno telo.

Komisija je zbog pojačanog interesovanja javnosti pripremila i na svom sajtu objavila upozorenje potencijalnim investitorima u vezi sa ulaganjem u binarne opcije i druge visokorizične, složene finansijske instrumente poput finansijskih ugovora za razlike u ceni (engl. CFD) i proizvoda sa finansijskom polugom (engl. leveraged products).

"Iz navedenih razloga se kupovina binarnih opcija, finansijskih ugovora za razlike u ceni i proizvoda sa polugom ne preporučuje licima bez znanja i iskustva u trgovanju finansijskim instrumentima. Svako ko učestvuje u trgovanju ovim instrumentima to radi na sopstveni (veliki) rizik", navodi komisija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Takođe, napominje da samo investiciona društva koja imaju dozvolu komisije mogu da pružaju investicione usluge u Srbiji, te da je spisak tih investicionih društava dostupan na internet stranicama komisije: www.sec.gov.rs.

"Ukoliko vam investicione usluge ponudi neko investiciono društvo koje ne možete da pronađete na sajtu komisije pozivamo vas da nas o tome obavestite", poručila je komisija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
binarne opcije rizik investiranje investicije Komisija za hartije od vrednosti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana