Tekst objavljen: 03.10.2023 16:55        


Ako se pametno upotrebljava, kredit može da bude vrlo korisna stvar

Kredit vam može pomoći da budete "u plusu", evo i kako


Da li može da se otplaćuje kredit i da se pritom živi dobro? Pod "dobro" podrazumevamo da se ne "sastavlja jedva kraj sa krajem".

Pitanje koje smo pomenuli iznad sigurno je palo na pamet svakome ko razmišlja o tome da uzme kredit, jer najveća briga svih u Srbiji koji se odluče za kupovinu kredita od banke jeste - da li će imati sredstava da na vreme vrate ovu pozajmicu.

Bez obzira da li pričamo o keš kreditima, kreditima za refinansiranje ili stambenim kreditima - priča je uvek ista i brige uvek ostaju.

Međutim, ne mora da bude tako. Uz malo razmišljanja i tek malo više finansijskog planiranja, kredit ne mora da vam predstavlja glavobolju. Jer, krediti treba da služe da reše neki finansijski problem, a ne da stvore nove novčane dubioze.

Kako možemo da postignemo ovu situaciju?

Tako što ćemo pametno da refinansiramo postojeći kredit.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pametno refinansiranje kredita podrazumeva dve stvari.

  • Prva je da napravimo procenu svojih finansija i postavimo sebi pitanje: da li bi ovaj kredit mogao da mi pravi problem u narednih tri do šest meseci?

Ukoliko je odgovor na ovo pitanje "da", onda je potrebno da pronađete najpovoljniji kredit za refinansiranje i, uz to, napravite neke korekcije u svojim finansijskim navikama. Refinansiranje bez promene loših novčanih navika znači će samo pogoršanje aktuelnog problema.

  • Druga stvar koju možemo da uradimo jeste da, bez obzira da li nam kredit stvara problem, pratimo ponudu kredita za refinansiranje i, ukoliko uočimo neki sa povoljnijom kamatom od one koju trenutno imamo - onda da kupimo taj jefitniji kredit, koji nam može pomoći da lakše isplatimo trenutno zaduženje, ali i da sa manjom ratom za novi kredit, u budućnosti rasteretimo svoj kućni budžet i sebe.

Ako već možemo - zašto da ne prođemo jefitnije? Kamatica savetnik vam pomaže da prođete najpovoljnije pri izboru kredita za refinansiranje, ali i ako vam treba keš ili stambeni kredit.Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik najpovoljniji krediti najpovoljniji krediti na jednom mestu sve banke na jednom mestu krediti sve banke potreban mi je kredit najbrže do kredita najlakše do kredita refinansiranje kredita keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana