Tekst objavljen: 22.03.2023 11:55        


Sajam turizma koji je održan u februaru u Beogradu pokazao je da su aranžmani za naredno leto skuplji u odnosu na prethodne godine. Aleksandar Seničić iz YUTA u razgovoru za N1 kaže da se ranom uplatom letovanja može uštedeti i do 30 odsto i tako nedomestiti poskupljenja

Letovanja su poskupela, a evo gde možete proći jeftinije


Apartmani u Grčkoj skuplji su za pet do 10 odsto, a hoteli čak i do 20. Na to treba dodati i avionski prevoz koji je znatno poskupeo, rekao je Seničić.

Oni koji su propustili priliku da uplatom „first minut“ aranžmana u novembru, decembru i januaru uštede i do 50 odsto, cenu letovanja mogu da umanje za trećinu ako uplate sada, napominje Seničić.

Destinacija koju su srpski turisti masovno otkrili u leto 2020. i 2021. bila je Albanija. Iako dugo poznata po lepom moru i niskim cenama, i Albanija beleži rast cena.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„To je mala turistička destinacija sa nevelikim brojem kapaciteta. Privukla je veliki broj ljudi i to je dovelo do povećanja cena. Više nije jeftina kao nekada, ali je 10 do 20 odsto jeftinija od Grčke. Ove godine se po prvi put nudi apartmanski smeštaj. U oblasti Drača hoteli čak, i ‚all inclusive‘ su jeftiniji od Turske, Grčke, Tunisa i Egipta“, ističe sagovornik N1.

Kao porodična destinacija izdvaja se Turska, gde se u nekim hotelima nudi besplatan boravak za dvoje dece kada su u pratnji roditelja. Seničić napominje da se ove godine Tunis vratio na turističku mapu, sa dobrim odnosom cene i kvaliteta i velikim brojem čarter letova.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
jeftinije letovanje letovanje cena letovanja sajam turizma Aleksandar Seničić YUTA

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana