Tekst objavljen: 29.12.2022 16:45        


Tri stavke su ključne u ovom procesu odlučivanja

Na šta treba da obratite pažnju pre nego što uzmete kredit za refinansiranje?


Na kredite za refinansiranje može bez problema da se primeni ona narodna izreka o "dobrim slugama, ali lošim gospodarima".

Iskreno govoreći, ta tvrdnja bi možda mogla da se primeni i na druge vrste kredita, ali kredit za refinansiranje je specifičan: on nam pruža mogućnost da se rešimo prethodnih dugovanja i, uz veću finansijsku odgovornost, popravimo stanje u kućnom budžetu. Zbog toga on može biti dobar sluga.

Međutim, ako se dogodi da uzmemo kredit za refinansiranje, ali da ne promenimo finansijske navike koje su nam donele problem pri otplati prethodnog kredita, onda ćemo samo upasti u još veći problem. Zbog toga ovaj kredit može biti i onaj loš gospodar iz narodne izreke.

Da bismo izbegli ovaj drugi scenario, to jest, da bi nam kredit za refinansiranje pomogao da rešimo neki finansijski problem koji trenutno imamo, potrebno je da obratimo pažnju na tri stvari pre nego što se odlučimo da u banci kupimo kredit za refinansiranje.

  • Uporedite sve aktuelne ponude
Kao i kod bilo koje druge kupovine, treba pronađi najpovoljniju moguću ponudu. Želite da prođete najjeftnije što možete, zar ne? Zbog toga treba pronaći opciju koja će vas koštati što je manje moguće. To možete da uradite tako što ćete na uraditi poređenje svih kredita za refinansiranje na jednom mestu, a treba da imate u vidu da banke često personalizuju ponude, tj. da one ponude koje su zvanične nisu iste koje možete vi lično da dobijete kada odete u banku. Tada je možda dobro potražiti i pomoć kreditnih savetnika, koji znaju gde vi lično možete dobiti najpovoljniji kredit za refinansiranje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • Uporedite visinu sadašnje mesečne rate i rate ref kredita
Manji anuitet ne znači uvek da je kredit jeftiniji. Uzmite u obzir troškove koji nastaju prilikom refinansiranja, troškove prilikom vraćanja prethodnog kredita na preostali iznos glavnice, kao i potencijalne troškove obrade novog kredita.

  • Troškovi novog kredita
Svi troškovi novog kredita koji podižete mogu da se vide u ponudi koju je banka dužna da vam predoči. Tu ćete naći podatke o efektivnoj kamatnoj stopi i ukupnom trošku kredita, a to će sve biti prikazano kroz reprezentativni primer koji bi trebalo da vam pomogne da bolje razumete koliko plaćate za kredit.


Ovo su tri najvažnije stvari na koje treba da obratite pažnju pre nego što se odlučite za kupovinu kredita za refinansiranje. Ukoliko vam je potrebna pomoć da pronađete najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.



Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kreditni savetnik hoću kredit kredit za minut najbrže do kredita stambeni krediti keš krediti refinansiranje kredita kada refinansirati kredit krediti za refinansiranje najpovoljniji krediti na jednom mestu najpovoljniji krediti sve o kreditima na jednom mestu sve o kreditima svi krediti na jednom mestu svi krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana