Tekst objavljen: 26.03.2024 16:45        


Pitanje koje je uvek aktuelno kada se kupuje stambeni kredit

Ovo je najveća dilema kod podizanja stambenog kredita


Stambeni kredit je, dobro znamo, odluka koja se (najčešće) donosi jednom u životu. Zbog toga što je reč o veoma velikoj odluci, a, pre svega, zbog toga što se period otplate stambenog kredita najčešće "razvuče" na nekoliko decenija, odluka o izboru banke i samog kredita treba da bude što je moguće više temeljna i potkrepljena detaljnim istraživanjem svih mogućnosti koje se trenutno nude na tržištu.

Za razliku od keš kredita ili kredita za refinansiranjestambeni krediti su naš životni pratilac kroz duži niz godina, pa, gledano iz tog ugla, logično je da se pri izboru stambenog kredita "meri" svaki dinar i detaljno računa više puta koliko će nas koštati sam kredit, a koliko oni čuveni "dodatni troškovi"kredita.

Ipak, jedna dilema oko stambenih kredita muči građane naše zemlje više od drugih nedoumica. A to je ujedno i jedno od ključnih pitanja kod podizanja stambenih kredita:

  • Da li uzeti stambeni kredit u dinarima ili stambeni kredit u evrima?
Na ovo pitanje nema jednostavnog odgovora. To jest, niko vam ne može reći "ma uzmi u evrima, jeftinije je" ili "bolji su ti dinarski krediti". I jedni i drugi imaju svoje prednosti, ali i mane.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • Ukoliko se odlučite za kredit u evrima, onda treba da znate da će, ako evro skoči - i vama skočiti rata. Kao što se događa od početka ove godine. Druga strana te medalje jeste da banke nude kredite u evrima po povoljnijim kamatama, tamo da su oni, incijalno, jeftinija opcija. Ali, samo ako ne dođe do promene u vrednosti evra.

  • Što se tiče dinarskih stambenih kredita, oni su po pravilu skuplji, tj. imaju veću kamatu od kredita u evrima. Sa druge strane, promene u rati kredita ne bi trebale da budu velike ili ne bi trebalo da ih bude uopšte, jer se kurs dinara retko menja u odnosu na evro. Makar je tako poslednjih godina.

Sada je valjda očigledno zašto je dilema stambeni u dinarima/stambeni u evrima glavno pitanje svih koji podižu stambenu pozajmicu od banke.

Ukoliko vam je potrebna pomoć da nađete najpovoljniju varijantu, bilo da je reč o stambenim kreditima,keš kreditima ili kreditima za refinansiranje, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
stambeni krediti u evrima stambeni krediti u dinarima svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik krediti sve banke sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najpovoljniji krediti na jednom mestu najbrže do kredita najlakše do kredita potreban mi je kredit stambeni kredit keš krediti krediti za refinansiranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana