Tekst objavljen: 09.04.2024 16:45        


Vi ste ti koji najbolje znate i koji donosite odluku

Ovo je pitanje o kreditima na koje samo vi znate odgovor


Od kako smo se pre oko dve godine prvi put susreli sa ovom, najnovijom, svetskom ekonomskom kriza, sve češće smo iz medija mogli da čujemo kako "sada nije vreme za uzimanje kredita", kako su "krediti nikad skuplji" ili kako "kredite sada uzimaju samo oni koji moraju".

Zbog toga smo u to vreme i pisali zbog čega podizanje stambenog kredita kod banke ne treba da ima veze sa trenutnim ekonomskim okolnostima, a danas bismo želeli da popričamo o drugim vrstama kredita, na primer o keš kreditima i kreditima za refinansiranje.

Šta god da čujete ili čime god da nas bombarduju iz medija, postoji jedna stvar koju nikada ne treba da smetnete sa uma:

Odgovor na pitanje "Da li da uzmem kredit", znate samo vi.

Jer, vi ste ti koji ćete se zadužiti u banci i moraćete da vraćate taj novac. Novac neće vraćati bilo koji stručnjak koji savetuje da kupite kredit od banke ili ne.

Dakle, osnovna stvar koja će odrediti da li treba sada da uzimate bilo koju vrstu kredita, jeste da li imate valjan razlog za podizanje kredita ili ne.

Stambene kredite smo već pominjali i objasnili, a kada su u pitanju keš krediti ili krediti za refinansiranje, uvek prvo treba da se zapitate:

  • Za šta mi tačno treba kredit? Ovo je glavno pitanje koje sebi postavljate kod keš kredita.

  • Da li imam problem da vratim postojeći kredit ili bih mogao da imam taj problem u bližoj budućnosti? To je ključno pitanje pre nego što se odlučite za podizanje kredita za refinansiranje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ako imate valjane odgovore na ova pitanja, tek onda odlazite u banku i počinjete pregovore sa bankarima o uslovima kredita.


Kada dođete do te faze, važno je da bankare obavezno pitate sledeće:

  • Da li će mi kamata biti fiksna ili promenljiva?

  • Ako je promenljiva, na koji način se menja?

  • Koje naknade i ostali troškovi su vezani za uzimanje kredita?

  • Koliko ću ukupno platiti ako kredit uzmem na duži, a koliko na kraći rok?

  • Da li da uzmem kredit u dinarima ili u evrima?

  • Šta svaka od ovih opcija znači za cenu kredita?

  • Koji su uslovi za prevremenu otplatu kredita?

I zapamtite: jedino vi znate odgovor na glavo pitanje ovog teksta. Ukoliko zaključite da vam sada ne treba kredit - to je sasvim u redu. Ukoliko se odlučite da kupite kredit od banke, Kamatica savetnik je tu da vam pomogne pri pronalasku najpovoljnijeg keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita koji vi lično možete da dobijete.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik krediti sve banke sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najbrže do kredita najlakše do kredita potreban mi je kredit keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana