Tekst objavljen: 07.05.2024 16:45        


Ovaj kredit možda nije često u fokusu, ali može da bude od koristi ako se upotrebi na pravi način

Ovo je sve što vam je potrebno ako planirate da podižete kredit za izgradnju


Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja bi želela da živi u svom domu, ali da taj dom ne bude u nekoj zgradi, već da bude okružen baštom, lepim dvorištem, a možda i bazenom - onda vam klasični stambeni kredit kod banke ne može biti od velike pomoći.

Banke stambene kredite najčešće odobravaju za kupovinu stanova, a za kuće valjda računaju da će se oni koji žele tako nešto - sami snaći za novac.

Pošto je situacija takva kakva jeste, svima koji žele kuću umesto stana ostaju dve opcije.


Ukoliko se odlučite za keš kredit, onda ćete svakako imati nešto lakši put do novca. Gotovinske pozajmice kod banaka su, kao što je poznato, nenamenske, pa novac koji dobijete od banke možete da potrošite na šta god želite.

Ta činjenica, plus podatak da je za keš kredit potrebna manja dokumentacija, idu u prilog ove pozajmice. Sa druge strane, pitanje je koliko novca će vam banka odobriti ako je u pitanju ova vrsta pozajmice, tj. da li će vam biti odobren pun iznos koji vam je potreban. Sa druge strane, krediti za izgradnju, kada ih banka odobri, dobijaju se po nižoj kamati i, po pravilu, sa većim iznosem novca u odnosu na keš kredite.


Ukoliko se odlučite za kredit za izgradnju, treba da znate da će čitav proces potrajati nešto duže nego kod keš kredita.

Dodatno, treba znati da će vam banka tražiti dosta detaljnu dokumentaciju i različite garancije pre podizanja ovog kredita. Ako vas sve ovo odbija od kredita za izgradnju i odlučite se za keš kredit - to je sasvim u redu. Ipak, ukoliko ne možete da dobijete dovoljno novca putem keš kredita, onda pažljivo pročitajte ostatak teksta u kome govorimo o tome šta će vam sve od dokumentacije biti potrebno ukoliko odlučite da aplicirate za kredit za izgradnju.

Dokumentacija koju će vam za ovaj kredit tražiti u svakoj banci podrazumeva sledeće:

  • Lokacijska dozvola

  • Pravosnažno rešenje o građevinskoj dozvoli

  • Predmer i predračun radova

  • Prijava početka i izvođenja radova

  • Ugovor o izvođenju radova ili fakture za građevinske radove

Kada prikupite sve ovo, onda ste spremni za apliciranje za ovaj kredit, a ukoliko vam je potrebna pomoć pri izboru najpovoljnijeg keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik krediti sve banke sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najpovoljniji krediti na jednom mestu najbrže do kredita najlakše do kredita potreban mi je kredit kredit za izgradnju izgradnja kuće keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana