Tekst objavljen: 04.06.2023 9:00        


Ukoliko predugo stoje, ta pića počinju oksidirati i neizbežno se kvare

Ovo su pića koja ne treba da držite otvorena


Svi smo navikli da flaše alkoholnih pića nakon otvaranja samo vratimo u bife,jedino vino stavljamo u frižider i svesni smo njegovog kratog roka trajanjanakon otvaranja. Ipak, postoje četiri flaše iz vašeg bara koje bi svakako trebalo da se bace.

Na prvom mestu sulikeri koji su otvoreni godinu dana,ili duže. Rok trajanja neotvorenog likera praktično je beskonačan, ali kod otvorenih opšte pravilo glasi: ako alkoholna pića sadrže dodate arome, šećere ili voćne sokove, najbolje ih je konzumirati u roku od godinu dana od otvaranja.

Ukoliko predugo stoje, ta pića počinju oksidirati i neizbežno se kvare. Pokvareni likeri, koji obično sadrže niz aditiva, često imaju kristale koji se pojavljuju oko otvora boce, a sama tekstura pića može postati viskoznija.

Drugi na listi za "odstrel" sukrem likeri koji su u vašem baru proveli godinu i poili duže, piše tportal. Svakom krem likeru isteći će rok trajanja i neće vam se isplatiti rizik. Dakle, ako boca krem likera u vašem baru stoji više od godinu i po i otvorena je, odmah je bacite. Ako je još uvek zatvorena, znajte da imate dve godine od kupovine da uživate u piću pre nego što se pokvari.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Treća nepoželjna flaša jeotvoreni vermut star tri ili više meseci.Dok vermut zasigurno traje duže od prosečnog vina, bilo bi pogrešno verovati da ostaje svež podjednako dugo kao druga žestoka pića. Nakon otvaranja trebalo bi ga odmah staviti u frižider kako bi zadržao što je više moguće svežine. Kada se, po otvaranju, pravilno skladišti, vermut je najbolje konzumirati u roku od mesec dana. Nakon što prođu tri, vreme je za rastanak.

I na kraju, poslednji kandidat za bacanje jebilo koja tekila koja nema oznakuda je izrađena od 100 posto plave agave (agave tequilanaili tekila agava), biljke koja je važan privredni proizvod Jalisca u Meksiku. Ako to nije istaknuto i na etiketi piše bilo što drugo, bocu bi trebalo odmah baciti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
alkoholna pića alkohol konzumiranje alkohola saveti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana