Tekst objavljen: 30.09.2020 11:05        


Na sajtu Ministarstva trgovine objavljena je preporuka u kojoj se navode stavke na koje putnici treba da obrate pažnju prilikom uplate aranžmana.

"Pazite šta potpisujete u turističkim agencijama"

”Preporučuje se putnicima da od 1. oktobra 2020. godine, prilikom kupovine novog putovanja, kao i prilikom ugovaranja zamenskog putovanja, obrate pažnju da li turistička agencija organizator turističkog putovanja poseduje licencu i propisanu garanciju putovanja”, navodi se na sajtu ministarstva.

Građani Srbije koji su u prethodnom periodu, za vreme trajanja pandemije koronavirusa, samostalno uplatili smeštaj u nekoj drugoj zemlji a nisu ga iskoristili, po svoj prilici novac će morati da vrate na sudu.ako kaže advokat Aleksandar Cvejić, bitno je biti oprezan i najbolje je otići u našu agenciju i dogovoriti aranžman, ali i paziti šta se potpisuje, posebno ono što piše sitnim slovima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Podsetimo, turističkim agencijama u Srbiji za dva dana ističu dozvole za rad. Da bi mogle da traže nove dozvole, moraju da imaju garanciju putovanja koja se vadi kao bankarska garancija ili polisa osiguranja.

Kako je rekao Aleksandar Seničić, direktor Jute, “Osiguravajuće kuće su do sada izdavale te polise, to je išlo po inerciji godinama unazad, jedno vreme su čak i poskupele shodno rizicima koje procenjuju osiguravači, ali nažalost to je sada izostalo”.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turistički aranžmani turističke agencije turizam garancija turističke agencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana