Tekst objavljen: 18.04.2023 16:45        


Kako se boriti protiv rasta mesečnih rata kredita?

Šta može da bude rešenje kada rate kredita rastu?


Porast rata kredita je nešto što zabrinjava veliki broj naših sugrađana. Referetne kamate, bilo da je u pitanju euribor ili referetnta kamata Narodne banke Srbije, rastu i dalje, a dokle će se ovaj trend nastaviti - ne mogu sa sigurnošću reći ni najveći stručnjaci iz oblasti ekonomije.

Scenario koji sada proživljavamo najviše muči sve one koji su uzeli kredit sa varijabilnom kamatnom stopom i koji nisu još uvek blizu kraja otplate svog kredita. Bilo da je reč o keš kreditu ili stambenom kreditu, problem je u suštini isti.

Zbog svega ovoga je logično zapitati se - kako naći rešenje za ovu situaciju sa otplatom kredita?

U suštini, ako ste u situaciji kakvo smo opisali gore, možete razmišljati u dva pravca:

  • Prvi je prevremena otplata kredita

  • Drugi je refinansiranje postojećeg kredita 


Prva opcija bi možda bila i najbolje rešenje, ukoliko imate dovoljno novca. "Zatvaranje" kredita pre vremena zvuči sjajno i, premda je potrebno da obavezno obratite pažnju na neke detalje, vi otplatom kredita završavate sve što imate sa bankom i rast kamata vas više neće opterećivati.

Međutim, retko ko ima toliko novca negde " sa strane" da bi mogao tek tako da isti odnese odmah u banku i reši problem. A neko i ko ima toliko ušteđevine ni ne kupuje baš često kredite od banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dakle, kao mogućnost koja je bliža većini ljudi jeste refinansiranje kredita. Kao što smo već pisali, refinansiranje kredita se radi kada procenimo da bismo mogli da imamo problema sa otplatom kredita, a ne kad plaćanje kredita već zaboli naše finansije i kada smo već prinuđeni da se "grčimo" i "stežemo kaiš".

Primera radi, ukoliko imate kredit sa varijabilnom kamatom, možda je sada dobro da razmislite o opciji refinansiranja kreditom koji ima fiksnu kamatu.

To bi značilo da biste otplatili kredit koji vam trenutno predstavlja problem i da biste od sada plaćali rate koje će svakog meseca ostati iste, to jest neće biti podložne promenama referetnih kamata kojima svedočimo svakog meseca.


Ukoliko vam je potrebna pomoć pri izboru najpovoljnijeg refinansirajućeg kredita, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik sve banke sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najpovoljniji krediti najpovoljniji krediti na jednom mestu najlakše do kredita najbrže do kredita potreban mi je kredit hoću kredit najpovoljniji kredit refinansiranje kredita keš krediti stambeni krediti krediti za refinansiranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana