Tekst objavljen: 13.05.2021 14:10        


Onlajn kupovina posebno je postala popularna u vreme pandemije, ali neke stvari ipak ne bi trebalo kupovati putem veb-šopova

Šta nikada ne treba kupovati preko interneta?

Evo koje stvari nikada ne bi trebalo kupovati putem interneta.

Automobil

Automobil nije mala kupovina, a pre nego što ga kupite trebalo bi da ga isprobati. Bez obzira na to da li kupujete novi ili polovni automobil, trebalo bi da prvo odete na probnu vožnju kako biste se uverili da zaista želite kupiti taj automobil.

Muzički instrumenti

I ovo je ozbiljna investicija pa ne bi trebalo da rizikujete sa onlajn kupovinom. Osim toga, svaki muzički instrument je različit, a početnicima se savetuje da odu u prodavnicu i pitaju zaposlene za pomoć i savet pri izboru instrumenta.

Kozmetika

Brojne onlajn trgovine nude falsifikovanu šminku i parfeme, pa kozmetiku ne bi trebalo kupovati u onlajn radnjama, osim ako nije reč o proverenoj prodavnici. Osim toga, najbolje je da kozmetičke proizvode kupujete u prodavnicama, jer ih tako možete testirati i uveriti se da vam odgovaraju.

Dečja obuća

Budući da dečja stopala rastu brzo, bolje je otići u prodavnicu nego kupiti cipele putem interneta, koje možda neće odgovarati. Deca su posebno izbirljiva što se tiče obuće, pa ćete uštedeti vreme, trud i novac odlaskom u prodavnicu, gde će dete moći da isproba obuću.

Nameštaj

Iako brojne radnje koje prodaju nameštaj nude popust ili besplatnu dostavu ako kupujete onlajn putem, možda ćete ipak želeti najpre da odete u radnju. Tako možete isprobati i testirati nameštaj pa ćete biti sigurni da li je to zaista ono što želite kupiti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dušeci

Dušeci su takođe prilično skupi, a budući da je reč o dugoročnoj investiciji, trebalo bi najpre da odete u prodavnicu i isprobate dušek koji vas zanima. Najbolje je isprobati nekoliko njih dok ne pronađete onaj koji vam odgovara i po ceni i po udobnosti.

Kupaći kostim

Kupaći kostim je jedna od stvari koju nikada ne bi trebalo kupovati putem interneta jer vam možda neće odgovarati onako kako to izgleda na slici. Sve zavisi od marke, materijala i stila, a kada ga jednom kupite putem interneta, prodavci uglavnom ne nude povraćaj.

Lekovi

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), više od 50 odsto kupljenih lekova putem interneta falsifikovano je i često sadrže nesigurne sastojke, poput borne kiseline. Sigurnija je opcija lekove kupiti u apoteci, gde možete uživo popričati sa farmaceutom ako imate neke nedoumice.

Polovna elektronika

Kupovina polovne elektronike putem interneta uvek je rizična, a uglavnom se ne isplati. Većina prodavaca navodi da su uređaji ispravni ili gotovo nekorišćeni, ali u stvarnosti to najčešće nije tako.

Naočare

Naočare ćete obično nositi svaki dan i zbog toga želite biti sigurni da vam zaista odgovaraju i da vam se sviđaju. Ali, ako ih kupite preko interneta, ne možete ih isprobati pa lako možete kupiti naočare koje vam se neće svideti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
šta ne treba kupovati online kupovina online kupovina kupovina preko interneta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana