Tekst objavljen: 03.01.2023 16:00        


Upravni odbor udruženja „Agroprofit”, na vanrednoj sednici u Adi, zaključio je da se nastavi sa prikupljanjem podataka o neisplaćenim podsticajima, koje stočari dobijaju od države za priplodna grla, tov i kupovinu stoke, kako bi se do kraja ove sedmice utvrdila približna visina dugovanje, saopštilo je udruženje

Stočari treba da prijave neisplaćene podsticaje

- Članovi proizvodne grupe odgajivača kvalitetnih tovnih goveda poodavno su se obratili Ministarstvu poljoprivrede za isplatu po različitim osnovama, ali većina nije dobila odgovor o obradi predmeta, a mali broj je primio novac.

Naime, najava da bi svi dugovi iz Uprave za agrarna plaćanja mogli biti nadoknađeni do kraja godine više nije realna, jer je prema nepotpunim procenama još uvek mnogo neobrađenih prijava u ovoj upravi.

„Agroprofit” ističe da se nakon sastanka Proizvodne grupe ovog udruženja sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković nije stekao utisak o sigurnosti u isplatu ovogodišnjih podsticaja, niti do potpunog uverenja da će postojeće mere biti zadržane i naredne godine. Posebno postoji sumnja u novi model – „javni poziv“ za šta stočari tvrde da nema zakonsku osnovu u Zakonu o podsticajima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ovo će, navodi „Agroporfit”, biti i glavna pitanja za novi susret u Ministarstvu poljoprivrede, ali i tema obraćanja ove grupacije predsedniku republike Aleksandru Vučiću jer je ovaj vid govedarstva jedini napredovao, i to zahvaljujući merama državne politike. Tako se na farmama uspešnih domaćina nalazi više od 12.000 kvalitetnih priplodnih krava čiste rase.

Ko mora ponovo

Stočari prijave mogu slati na adresu agroprofit.udruzenje@gmail.com ili na viber broj 0655591270.

Gazdinstva koja su se već prijavila ne moraju ponavljati prijavu, izuzev mere za tov kvalitetne krave, mogu navesti i nerealizovane zahteve za kupovinu grla i za investicije koje su imali u stočarstvu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prijava podsticaj države stočari agroprofit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana