Tekst objavljen: 23.08.2023 16:45        


Refinansiranje kredita na vreme - jedan od osnovnih činilaca zdravih finansija

Zbog čega je važno da refinansiramo na vreme?


Šta je, u najkaraćem, poenta refinansiranja kredita na vreme? Vrlo je očigledno – da ne upadnete u dug, ukoliko se desi da ne možete svoje obaveze prema banci da otpisujete na vreme.

Jer, ukoliko dugujete novac za ratu po kreditu koji ste prethodno uzeli, bićete upisani u Kreditni biro kao neko ne izmiruje svoje obaveze na vreme. A kada jednom završite u Kreditnom birou, onda nijedna banka neće želeti da vam odobri kredit.

U procesu apliciranja za kredit, banke proveravaju vašu kreditnu istoriju i ne ulaze u razloge zašto ste vi negde kasnili u plaćanju. Bankari to isključivo vide kao problem, jer nema garancije da nećete kasniti sa otplatama i u budućnosti.

Da bankari jednostavno mogu da poveruju klijentima na reč – mnogo problema bi bilo rešeno. Kako to, nažalost, nije opcija, onda vam preostaje da krajnje ozbiljno shvatite kredit koji trenutno imate u otplati.

Banke nikada ne neće izgubiti iz vida Kreditni biro, zbog toga treba uvek na umu imati refinansiranje.

To je jedan razlog.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Drugi razlog je – cena kredita. Ukoliko dobijete ponudu da refinansirate sa povoljnijom kamatnom stopom u odnosu na onu koju trenutno imate, zašto ne iskoristiti priliku?

Ušteda u refinansiranju može biti 5, 50 ili 300 hiljada dinara. Na vama je da odlučite da li suma koju možete da uštedite vredi „cimanja“.

Ako želite da prođete jeftinije i smanjite „cimanje“ u bankama, Kamatica savetnik je tu da vam pronađe najbolju opciju za refinansiranje, novi keš kredit ili stambeni kredit.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik krediti sve banke sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najpovoljniji krediti na jednom mestu najbrže do kredita najlakše do kredita potreban mi je kredit refinansiranje kredita keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana