Tekst objavljen: 15.04.2013 13:10        


Državne aviokompanije Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisale su ugovor o komercijalnoj saradnji obuhvata saradnju na 46 destinacija, kao i uvođenje takozvanih kod šer (zajedničkih) letova ka 21 destinaciji u saobraćajnoj mreži Etihada i ka 23 Jatove destinacije.

Počelo je: Jat i Etihad zajedno na 46 destinacija

Predsednik Etihad ervejza Džejms Hogan i generalni direktor Jata Vladimir Ognjenović ocenili su na zajedničkoj konferenciji za novinare da je taj ugovor prvi, veoma značajan korak u saradnji dve aviokompanije.

Ognjenović je istakao da će saradnja sa Etihadom doprineti da se prihod Jata poveća, ali je dodao da i dalje ostaje na snazi plan Vlade Srbije za oporavak Jata i nabavku novih aviona. On je rekao da će sledeći koraci u saradnji, ako ih bude, biti u obostranom interesu obe kompanije.

Hogan je dodao da će se o mogućim sledećim koracima saradnje Etihad izjasniti pošto prouči poslovanje Jata.

Ovaj sporazum omogućiće Jatu da postavi svoj kod "JU" na let Abu Dabi-Beograd koji će Etihad uvesti 15. juna, i na letove za još 21 destinaciju u saobraćajnoj mreži kompanije iz UAE. Etihad ervejz će istovremeno moći da postavi svoj kod "EY" na 23 evropska leta Jata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aviokompanije avionski prevoz letovi saradnja UAE jat airways Jat aviotransport Etihad eirvejz

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana