Tekst objavljen: 14.03.2013 10:50        


Ministar rudarstva Milan Bačević kaže da su za plovni kanal Dunav-Morava-Vardar interesovanje pokazali i Amerikanci i da je "njihovo interesovanje za plovni kanal ravno interesovanju Kineza".

Bačević u SAD dogovarao ”Maršalov plan” za Srbiju

On kaže da će posao dobiti "onaj ko bude ponudio najbolje uslove. Oni će, možda, i zajedno sa Kinezima da uđu u tu priču, posrednik sam u tim razgovorima".

- To je najveća razvojna šansa Srbije i ne želim da je propustim zbog nemara ili da budem malodušan pa da se sklonim. Prihvatio sam na sebe sve te strelice, spreman da se borim do kraja. Ovo radim iz uverenja, to je ”Maršalov plan” za Srbiju. Biću miran pred Bogom, narodom, porodicom i strukom da sam sve učinio. Ako me neko spreči, pa prosto neka mu je, šta ja tu mogu - kaže Bačević.

Bačević kaže i da u Americi vlada "veliko interesovanje  za energetiku, obnovljive i klasične izvore energije, zatim za visokosofisticirane tehnologije, za geologiju, rudarstvo, istraživanja, plasiranje njihovih tehnologija za preradu određenih metala, južni krak ’Južnog toka’".

Istovremeno, on tvrdi da nikada nije nudio kosovske rudnike Amerikancima.

- Ja sam samo još jedna od medijskih žrtava. Ali, na to se ne obazirem, znam da radim pravu stvar, znam da su državi potrebni prostorni planovi, projekti. Zato sam sa ovom vladom napravio dobru komunikaciju sa Rusijom, Kinom, a sada i sa državom Ilinois - kazao je Bačević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
maršalov plan milan bačević SAD sjedinjene američke države Amerika strane investicije strani investitori kanal Dunav-Morava-Vardar-Egej brodski transport saobraćaj infrastruktura

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana