Tekst objavljen: 19.02.2013 16:36        


Telekomunikaciona kompanija Telenor namerava da osnuje ili kupi banku u Srbiji, izjavio je generalni direktor Telenora Srbije Uve Fredhajm. On je kazao da se razmatra dobijanje licence za osnivanje nove banke, kupovina neke od postojećih banaka u Srbiji ili pružanje usluga kroz partnerstvo.

Do kredita preko telefona: Telenor otvara banku

- Sve tri opcije se razmatraju. Konačna odluka još nije doneta - kazao je Fredhajm i istakao da razgovaraju sa Narodnom bankom Srbije o tome kako u centralnoj banci vide te ambicije i da li Telenor ispunjava uslove da ima udeo u nekoj banci u Srbiji.

Navratil kazao je da je mobilno bankarstvo i pružanje finansijskih usluga jedan od strateških pravaca razvoja norveške Telenor grupe i dodao da na azijskom tržištu već posluju i u toj oblasti. On je naveo da je Telenor najveći provajder finansijskih usluga u Pakistanu, a da u Maleziji pružaju finansijske usluge u partnerstvu sa bankom.
- Telenor nije zvanično počeo proceduru za dobijanje licence za osnivanje banke u Srbiji - dodao je Fredhajm i naveo da ne postoji neki određeni rok za realizaciju plana za osnivanje ili kupovinu banke u Srbiji.

- Imamo čvrstu volju i rešeni smo da je to strategija u pravcu u kojem želimo da idemo - kazao je Fredhajm i precizirao da će banka biti odvojeno pravno lice, sa posebnim sistemom upravljanja.

Direktor finansijskih servisa u Telenoru u Srbiji Martin Navratil je kazao da se banka u Srbiji ne bi bavila koroprativnim poslovima, kao što je davanjem kredita preduzećima, već da je ciljna grupa pružanje usluga korisnicima i stanovništvu.

Prema njegovim rečima, to bi podrazumevalo i usluge mobilnog bankarstva, prikupljanje štednje i kreditiranje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telenor telekomi mobilni operateri operateri banke banka bankarsko tržište Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana