Tekst objavljen: 02.11.2012 7:44        


Uprkos tome što je ovih dana u centru medijske pažnje, Razvojna banka Vojvodine radi uobičajeno. Menadžment je promenjen, a povučene su i nove mere koje utiču na stabilizovanje poslovanja. Ali RVB nikako da prevaziđe afere. Najnoviju je pokrenuo premijer Srbije Ivica Dačić.

Gde je kriminal: U Metals ili Razvojnoj banci?

U Razvojnoj banci Vojvodine pronevereno je na desetine miliona evra. Insistiraću na tome da se ta pljačka istraži jer se radi o jednoj od najvećih u Srbiji. Oni koji su proneverili taj novac moraće da odgovaraju – rekao je Dačić

Ta izjava prvog čoveka srpske Vlade iznenadila je nadležne u RBV-u. Predsednik Izvršnog odbora te kuće Goran Kostić kaže da se verovatno radi o nespretnoj interpretaciji te da je premijer verovatno mislio na period kada je Razvojna bila Metals banka.

Istovetan stav ima i Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Moguće da je bilo kriminala u vreme kada je to bila Metals banka, ali otkako Pokrajina upravlja bankom, kriminala sigurno nema. Ukoliko su u toku istražne radnje, čudno je da neko unapred zna da je bilo kriminala – kaže on.

Da za RBV dolaze bolja vremena smatra i prvi čovek kuće Goran Kostić. On objašnjava da su prethodnih meseci u banci napravljene brojne promene. Izmenjen je menadžment, ali i poslovna politika kuće. Kada se odobravaju novi zajmovi, najbitnija stavka koja se gleda pre donošenja odluke je kreditni rizik klijenta. Prolaze samo oni koji ispune uslove A kategorije.

– Da bi ispunio uslove da kod nas dobije kredit klijent naprosto treba da nas ubedi u to da mu zajam nije potreban – kaže Kostić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
metals banka Razvojna banka Vojvodine RBV državne banke dokapitalizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana