Ako imate komentar ili sugestiju na rad našeg sajta, molimo vas podelite svoje mišljenje sa nama.
Hipo banke Balkana pred (ras)prodajom

Tekst objavljen:12.03.2013 7:24         Izvor: Kamatica, Politika    

Hipo banke Balkana pred (ras)prodajom

Evropska komisija (EK) zapretila je minulog vikenda bankarima Hipo grupe i državi Austriji, vlasniku ove prinudno podržavljene institucije, da će naložiti njeno zatvaranje – ukoliko nadležni organi u Beču ne podnesu Briselu u najkraćem roku, plan za restruktuiranje prezaduženog bankarske grupacije.


Uspešno restruktuiranje Hipo grupe i njeno „ozdravljenje“ podrazumeva, prema definiciji iz Brisela, hitnu prodaju osam Hipo banaka u jugoistočnoj Evropi, dakle na Balkanu, a po principu pošto-poto.

Iako se u saopštenju EK ne pominje se ime Hipo grupe, evropski komesar za konkurentnost Hoakin Almunja je rekao da "samo jedna austrijska banka utiče na glavobolju čuvara konkurentnosti u EU, a to je – sedma po veličini bankarska kuća te zemlje".

Almunja je istakao da je ova bankarska institucija već punih pet godina, od 2008. na ovamo, na „jaslama“ države. Zarad njenog opstanka, Beč je odobrio subvencije od 1,5 milijardi evra, a uplata daljih 700 miliona evra pomoći neposredno predstoji – iz budžetskih sredstava Republike Austrije.Ostavi komentar

IME*
E-MAIL
KOMENTAR:keš krediti - kreditni kalkulator

VALUTA

IZNOS

RATA

PERIOD MESECI

PRATITE NAS
© Copyright 2007-2014
website developed & owned by Dubes doo Sva prava zadržana