Tekst objavljen: 15.05.2013 8:50        


Američki giganti Gugl i Epl do kraja godine dolaze u Srbiju, najavio je premijer Ivica Dačić nakon posete tim kompanijama u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji i dodao da će značaj te investicije biti u poboljšanju imidža Srbije.

IT utopija: Dačić dovodi i Gugl i Epl u Srbiju

Očekuje da se otvore prodavnice Guglovih i Eplovih proizvoda, ali prema njegovim rečima najveći značaj te investicije će imati u poboljšanju imidža Srbije, a koji dobija dolaskom vodećih kompanija u toj oblasti u Srbiji.

Dačić je na investicionoj konferenciji u San Francisku pozvao američke kompanije da ulažu u Srbiji.

Sastao s rukovodstvima Hjuit Pakarda, Pejpala i Orakla, koja su najavila razvoj biznisa u Srbiji. To uključuje i mogućnost da se preko Pejpala ubuduće i prodaje, a ne samo kupuje.

Premijer je naveo da je Srbija otvorena za investitore i da je politički stabilna zemlja posvećena dobijanju članstva u Evropskoj uniji i jačanju ekonomije.

Prema Dačićevim rečima, poseban podsticaj dobiće kompanije spremne da ulažu u sektor informacionih tehnologija.

Dačić boravi u višednevnoj zvaničnoj posetu SAD, tokom koje se sastao sa predstavnicima najvećih svetskih informatičkih kompanija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
paypal PejPal majkrosoft Microsoft intel epl apple gugl google it industrija IT kompanije strani investitori strane investicije Srbija Ivica Dačić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana