Tekst objavljen: 24.01.2013 9:59        


Nacionalna avio-kompanija trenutno saobraća sa svega sedam od ukupno 14 aviona, koliko ima u floti. Lete sa pet "boinga" i dva ATR.

Jat: Novac kasni, ukinuti letovi, avioni na zemlji

Zbog toga je urađena revizija reda letenja. Tako su do kraja marta ukinuti letovi ka Briselu i Geteborgu i smanjen broj frekvencija ka pojedinim destinacijama.

Prema planu, koji su nadležni iz Vlade Srbije najavili, Jat bi za početak letnjeg reda letenja u svojoj floti trebalo da ima i četiri "erbasa 319", koji će biti nabavljeni na lizing. Međutim, od te priče još nema ništa.
U Jatu kažu da je ovo bio iznuđen potez zbog kašnjenja kredita od deset miliona evra.

Taj novac je konačno legao na račun, polovina je odmah uplaćena Naftnoj industriji Srbije na ime obaveza za gorivo, a ostatak će biti utrošen na rezervne delove i servis aviona, koji su već u hangarima "Jat tehnike".

- Odložili smo radove na letelicama zbog kašnjenja kredita, ali je važno da smo tokom novogodišnjih i božićnih praznika imali dovoljno letilica da ispoštujemo red letenja - kažu u Jatu i dodaju da su "svi putnici, koji su kupili karte su na vreme obavešteni o otkazanim letovima i zbrinuti".

Kada je reč o Briselu, ukinuta su oba nedeljna leta. Po jedan let nedeljno "skinut" je za Berlin Diseldorf, Beč, Milano i za vezani let Kopenhagen - Stokholm.

- Sve ove linije i letovi vraćaju se po letnjem redu letenja, koji startuje od kraja marta, a pojedine destinacije će biti i pojačane. Špic letnje sezone, a to je period od sredine juna do sredine septembra, planiramo sa 14 aviona, delom svojih, a nadamo se i letelicama koje treba uzeti na lizing - ističu u Jatu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije jat airways Jat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana