Tekst objavljen: 26.09.2012 13:28        


Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović kaže da su za probleme u farmaceutskoj kompaniji Galenika odgovorni svi koji su njom rukovodili poslednjih 20 godina.

Ko je kriv za propadanje Galenike?

- Problemi u Galenici produbili su se u poslednjih 10 godina i ona se urušila kao i sve drugo u Srbiji - rekla je Dejanović.

Na pitanje da li su problemi u Galenici uočeni kada je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao da će se ispitati poslovanje ovog preduzeća zbog sumnje u postojanje zloupotreba, Dejanović je odgovorila da problemi dosežu mnogo ranije.

Prema njenim rečima, problemi nisu nastali ni onog momenta kada je zaživeo predlog Ivice Dačića o prvom čoveku Galenike jer su problemi naše farmaceutske industrije veliki i posebno su se produbili poslednjih 10 godina.

- Da li on (bivši direktor Nenad Ognjenović) ima subjektivnu odgovornost, to moraju da ispitaju službe koje se time bave. Ne možemo sve vezivati za jednog čoveka, za jednu opciju, a insistiramo na tome da se imenuju svi u lancu korupcije - kazala je Dejanović.



Odluku prethodne vlade da se kod komercijalnih banaka zaduži 70 miliona evra kako bi se refinansirale tadašnje obaveze Galenike, Dejanović je ocenila kao dobar potez.

- Dugovi prema Galenici su veći nego što je ta kompanija dužna. Onog momenta kada se prethodna vlada opredelila da podrži nacionalnu farmaceutiku imala je na umu upravo taj ekonomski odnos njenih dugova i duga prema njoj - rekla je ona.

Dejanović je kazala da zaduživanjem kod komercijalnih banaka nije podržan "prvi čovek Galenike kojeg je predložio Dačić" već je to učinjeno zbog finasnijskog oporavka te kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
slavica đukić dejanović preduzeće propast preduzeća afera galenika Galenika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana