Tekst objavljen: 11.01.2013 16:59        


Kompanija Lamda Divelopment (Lamda Development) iz Grčke kupila je zgradu konfekcije Beko u Beogradu, na Dorćolu, još 2007. godine za 55,8 miliona evra, sa ciljem da izgradi multifunkcionalni kompleks na površini od 94.000 kvadrata.

Luksuzni kompleks niče kod Kalemegdana do 2016.

Kompleks će činiti rezidencijalni, komercijalni deo i hotel sa pet zvezdica, umesto zgrade Beka i nudiće čitav spektar najrazličitijih usluga korisnicima koji u njemu žive ili rade, gostima hotela i posetiocima.

Za izradu projekta angažovan je biro Zahe Hadid, jedne od najčuvenijih arhitekata u svetu.
– Ideja vodilja specifičnog stila Zahe Hadid, parametricizma, jeste uvođenje fluidnih formi u arhitekturu, oblika kakvi postoje u prirodi, biljnom i životinjskom svetu. Kompleks za koji je kompanija angažovala čuveni arhitektonski studio predstavlja pravi primer jedinstvene vizije Zahe Hadid - kaže Danilatos.
- S obzirom na kompleksnost projekta i sisteme najnovijih tehnologija koji će biti korišćeni u gradnji, očekuje se da će ukupna investicija prevazići 200 miliona evra - kaže Zisimos Danilatos, direktor razvoja Lamda Divelopment.

Rezidencijalni deo će činiti stambene zgrade visokog kvaliteta namenjene prvenstveno porodicama. U okviru kompleksa će postojati parking sa dovoljnim brojem mesta, služba za održavanje i obezbeđenje, što će omogućiti siguran i bezbrižan život.

Pored stambenih objekata i hotela u kompleksu će biti robna kuća i poslovni prostori.

- Zaista verujemo da ćemo ovaj jedinstveni kompleks moći da postavimo na mapu Beograda najkasnije 2016. godine - kaže Danilatos.

Od početka planiranja do realizacije projekta, biće angažovano više od 2.000 ljudi, dok će sam kompleks po završetku otvoriti oko 1.000 novih radnih mesta, najrazličitijih profila, od vrhunskih domaćih stručnjaka za komunikacije, finansije, inženjering, medicinu, turizam i menadžment, do ostalih vidova uslužnih delatnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaha hadid Beograd investicije zgrada zgrade beko lamda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana