Tekst objavljen: 12.12.2012 17:37        


Novi predsednik Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" je Miodrag Kostić, predsednik MK Grupe, odlučili su na zasedanju u Beogradu članovi Skupštine Kluba. Kostić (53) po obrazovanju diplomirani ekonomista, u privatnom biznisu uspešan je već 27 godina.

Miodrag Kostić predvodi srpske privrednike

MK Grupa je poslovni sistem koji broji više od 35 preduzeća i zapošljava oko 4.000 radnika u Srbiji i Ukrajini i spada među najveće poslovne sisteme u zemlji koji čine okosnicu domaće privrede.

Vlasnik MK grupe u čijem sastavu posluje 35 preduzeća u Srbiji i inostranstvu, funkciju predsednika kluba Privrednik preuzeće od Branislava Grujića, vlasnika PSP Farman, koji bi kako je pisao NIN mogao da se usesli u Nemanjinu 11 kao potpredsednik Vlade.
O snazi ove kompanije govori i podatak da je MK Grupa samo za 2010. imala promet od preko 500 miliona evra.

Kostić je na čelu trenutno najveće vertikalno integrisane poljoprivredne kompanije u čitavoj Evropi koja direktno obrađuje oko 50.000 hektara zemlje u Srbiji i Ukrajini, sa ozbiljnim planovima za proširenje i na tržišta poput Rusije, Belorusije, Kazahstana, Sudana.

Kompanija na čijem je čelu je u više navrata proglašavana najuspešnijom kompanijom u Srbiji i regionu.

Klub Privrednik okuplja najbogatije domaće biznismene, poput Miroslava Miškovića, Milana Beka, Zorana Drakulića, Milije Babovića, Danka Đunića, Veselina Jevrosimovića, Gorana Perčevića, Toplice Spasojevića, Željka Mitrovića, Vojina Lazarevića, Ivane Veselinović...
Kostić je osnovao i kompaniju MK Mauntin Rezort, pod čijim se okriljem nalaze hoteli Grand i Angella kao i apartmansko naselje Konaci "Sunčani Vrhovi" na Kopaoniku.

Vlasnik je i kompanije MK Fintel Wind, čija je osnovna delatnost proizvodnja "zelene“ električne energije, i pionirske investicije u razvoj obnovljivih izvora energije, u Srbiji, na prvom mestu, energije vetra.

Kostić je, pored ostalog, i predsednik "Srpsko-beloruskog poslovnog saveta'', te član niza domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Miroslav Mišković Branislav Grujić Srbija tajkuni privrednik Miodrag Kostić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana