Tekst objavljen: 09.05.2013 8:30        


Iza ulaganja šeika Mihameda bin Zajeda al Nahjana u Srbiji stoji, između ostalog i albanski biznismen iz Švajcarske Bedžet Pacoli, pišu Naše novine.

Naše novine: Šeik kupuje po Srbiji albanskim kešom

Kako saznaje ovaj list, novac kojim se u ime kompanije "Al Dahra" plaća više od deset hiljada hektara u Vojvodini, dobrim delom pripada i jednom od najbogatijih Albanaca, koga je lobiranje za nezavisno Kosovo koštalo stotine miliona evra.

Inače, Emirati su prva arapska zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova i to još u oktobru 2008. godine, u vreme kada je Bedžet Pecoli aktivno učestvovao u političkom životu Kosova sa svojom partijom Alijansa za Novo Kosovo.
- Šeik Bin Zajed i Pacoli su dugogodišnji prijatelji i uspešni biznismeni i do sada u zajednički investirali u nekoliko zemalja. Srpska zemlja i poljoprivredna preduzeća u Vojvodini se kupuju i albanskim novcem, koji dolazi preko investicionih fondova u kojima obojica imaju svoj udeo- tvrdi izvor Naših novina.

On dodaje da je IPIC jedan od najvećih investicionih fondova u kojima sarađuju šeik i albanski tajkun. Kako pišu Naše novine, predsednik borda direktora u ovom fondu je upravo šeik Zajed, a na to mesto ga je postavio Pecoli.

Na sajtu ovog fonda piše da IPIC poseduje 24,9 odsto akcija u austrijskoj kompaniji OMV, a upravo su te akcije položene u kosti Pecolija, pišu Naše novine.

Albanac je pre nekoliko godina ušao na srpsko tržište i izgradio benzinske pumpe na najekspluzivnijim lokacijama u Srbiji. Prema rečima izvora ovog lista, Pecolijev novac je u velikoj meri korišćen prilikom otkupa srpske zemlje na Kosovu i Metohiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image

    Пре око три деценије причало се да један високи комунистички политичар са Косова, албанског порекла, путовао аутомобилом за БГД са два висока свештеника СПЦ-а. Пролазећи кроз јужну и централну Србију неколико пута се гласно насмејао привидно без неког нарочитог разлога. Свештеници га упиташе чему тај смех да би он одговорио следеће: Смејем се кад помислим да ће једног дана ово бити све наше. Наводно пророчанство Маја се није испунило али ово изгледа хоће.

  2. User image
    notorna glupost 06.08.2013 17:17

    Predsednik borda direktora navedene kompanije je H.H. Sheikh Mansour Bin Zayed Al Nahyan ili ti seik vlasnik manchester city i jedan od priceva emirata. Da bi bili na nekoj tako visokoj poziciji u ovoj kompaniji morate biti clan kraljevske porodice Emirata. Tako da se u ovoj cinjenici jasno vidi da nema veze sa mozgom ova prica cela. O ostalim navedenim glupostima nema potrebe ni pricati jer su ciste izmisljotine i teorije zavere izrezirane od strane odredjenih ljudi i njihovih intresa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
albanija kosovo kosovo i metohija Srbija UAE ujedinjeni arapski emirati emirati

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana