Tekst objavljen: 04.06.2013 13:50        


Posle nedavnog incidenta u Fijatovoj fabrici kada su šrafcigerom izgrebani novi modeli 500L, u Kragujevcu su se pojavili plakati koji pozivaju na novo grebanje.

"Ogrebi Fijat": Nije igra, nema nagrade...

Iako ovi plakati deluju kao reklama za neku nagradu igru, pa čak i koriste poznati logo Lutrije Srbije "Greb, greb", u njima se navodi da će se sabotaža sa grebanjem ponoviti.

- Nedavna sabotaža 31 novog vozila u fabrici Fijata očigleno je posledica loših radnih uslova, saradnje sindikata i menadžmenta na štetu radnika, represije i nemogućnosti javnog samostalnog radničkog organizovanja. Ne znamo da li je ovo prva sabotaža ili je bilo i prethodnih za koje se nije čulo izvan zidova Fijatovog zabranjenog grada, ali verovatno nije poslednja jer, čak i ako ovi radnici budu uhapšeni ili pokleknu pod medijskim pritiskom, vrlo je moguće da će okolnosti u budućnosti primorati radnike da opet pribegnu sabotaži kao jedinoj metodi borbe koja im je preostala - piše na plakatu.

Predsednik Samostalnog sindikata u FAS Zoran Marković kaže da je "nekome očigledno posao da pravi haos, i da pokvari ovo što sada radimo. Uslovi rada u FAS-u su odlični, a plate redovne".

- U poslednjih desetak dana smo poplavljeni lažima. Pričalo se o velikom broju oštećenih automobila, a to nije tačno. Pričalo se da su radnici tukli šefa iz italije, i da je on zbog batina završio u bolnici. I to su bile laži - kaže Marković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    milos 04.06.2013 14:58

    Srbija ima da proda jos samo radnike ...a kako ih ima mnogo bez posla oni su jeftini...zato nije Italijan kriv...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fijat automobili srbija fijat Fiat kragujevac fabrika automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana