Tekst objavljen: 09.01.2013 14:44        


Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, princ prestolonaslednik i prvi šeik Ujedinjenih Arapskih Emirata, došao je danas u Beograd, gde će se sastati sa predstavnicima državnog vrha.

Prvi šeik Emirata stigao zbog investiranja (Imre Solt/ CC-BY-SA 3.0/ Wikimedia Commons)

Jedan od najbogatijih ljudi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je u Beograd stigao sa brojnom delegacijom, a tema sastanaka predstavnika državnog vrha sa šeikom biće unapređenje ekonomskih odnosa i investiranje u Srbiju, kao i niz projekata koji su već pripremljeni u Abu Dabiju.

Kontakt sa prestolonaslednikom UAE prvi su ostvarili su prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Mlađan Dinkić tokom posete Emiratima u oktobru. Tada su sa šeikom Mohamedom bin Zajedom el Nahjanom, koji je poznat kao veliki zaljubljenik u sport, dogovorili posetu za kraj decembra, ali je ona prolongirana za januar.
Šeika su na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i direktor Bezbednosno-informativne agencije Nebojša Rodić.

Nakon svečanog dočeka na aerodromu gde je sleteo svojim avionom, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan je otišao u Predsedništvo Srbije na razgovora sa predsednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem, i ministrima Vučićem, Dinkićem i Rasimom Ljajićem, kao i sa potpredsednikom Vlade Jovanom Krkobabićem.

Inače, princ prestolonaslednik UAE šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan je naslednik krune, zamenik vrhovnog komandanta vojnih snaga i predsedavajući Izvršnog saveta Abu Dabija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
šeik UAE emirati ujedinjeni arapski emirati Srbija strane investicije strani investitori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana