Tekst objavljen: 04.12.2012 15:10        


Firma ZAAB Inkorporejšn razmatra mogućnost, na osnovu vlastitih negativnih iskustava, da pozove potencijalne ruske investitore da odustanu od ulaganja u Srbiji.

Ruski ZAAB: Rusi, ne ulažite u Srbiju

- Strani investitori, uprkos prvim hrabrim potezima nove vlade, i dalje trpe posledice samovolje lokalnih tajkuna i njihovih nedozvoljenih veza sa državnom administracijom - prava manjinskih investitora grubo se krše, a sudstvo i regulatorna tela još uvek su nespremne da ulagače zaštite od sistemske korupcije - saopštila je kompanija.

- Nije logično da Srbija javno poziva investitore iz Rusije, kao i da od te prijateljske zemlje traže obimnu finansijsku pomoć, a da istovremeno tim istim ruskim investitorima, onda kad se odazovu pozivima, uskrati prava, uključujući elementarno pravo na zaštitu vlastitog ulaganja - kazao je Abdulajev.
ZAAB je prošle godine zajedno sa svojim loklanim partnerima stekla kontrolu nad skoro 25 odsto kapitala kompanije Voda Vrnjci, ali samo na papiru, istaknuto je u pisanoj izjavi predsednika te ruske grupacije Zamira Abdulajeva, koju je preneo direktor za spoljne odnose kompanije Dmitrij Sisoev.

Ukoliko se situacija uskoro ne promeni, kompanija će upoznati sa svojim negativnim iskustvima i ostale članice Trgovinsko-privredne komore Rusije, navela je kompanija.

Prema rečima Abdulajeva, uprava Vode Vrnjci i većinski akcionar, familija Gobeljić, ne samo da su stranog investitora lišili uvida u dokumentaciju, nego su mu uskratili i sva druga prava koja mu je garantovao zakon, poput prava na vanrednu reviziju, sazivanje skupštine akcionara, i ispitivanje nezakonito sklopljenih ili direktno štetnih ugovora.

- Naša dosadašnja iskustva sa poštovanjem prava stranih investitora i sa efikasnošću progona prekršilaca zakona, sa privrednim sudovima i regulatornim telima, poput Komisije za hartije od vrednosti, porazna su - rekao je Abdulajev.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Brane 04.12.2012 19:42

    E, baš lepo, a kod njih, a kod njih kako to lepo funkcioniše..Našli se...Abdul...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
voda vrnjci rusija partnerstvo sa Rusima investicije strane investicije investitori ZAAB

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana