Tekst objavljen: 23.01.2013 9:09        


Hotelijerstvo je sve popularniji posao, posebno među srpskim privrednicima. Domaći biznismeni su tek prethodnih godina počeli da ulažu u turističke objekte, a sada najavljuju otvaranje niza hotela koji će promeniti politiku cena i usluge.

Sad svi srpski biznismeni otvaraju hotele

Pored Moskve, koju je kupio i kompletno renovirao Mile Dragić, vlasnik Mesne industrija Matijević preuzeo je Vojvodinu u Zrenjaninu i izgradio moderni hotel Centar u Novom Sadu.

Srba Ilić, nekadašnji blasnik Junivorlda i Putnika, trenutno je vlasnik najvećeg broja hotela u Srbiji. Naime, sud je Iliću vratio Srbijaturist, pa su sada u njegovom vlasništvu dva hotela u Niškoj Banji Ozren i Partizan, tri u Nišu Nais, Ambasador i Grand, ali i jedan u Rumi - Best vestern park.
Vlasnik Lavlje kandže Zdravko Rajačić ušao je u hotelijerstvo sa hotelom Zeder u Novom Beogradu. Modna kuća Mona godinamy važi za najbolje hotelijere koji imaju najluksuzniji objekat na Zlatiboru i Ivanjicu na Javoru.

U narednih godinu dana Beograd će dobiti kompletno renoviranu Kraun plazu (bivši Interkontinetal), Mariot (bivše Jugodrvo), a privrednici su počeli da i da vojvođanske dvorce pretvaraju u hotele.

Ipak, najveća atrakcija biće hipermoderni kompleks sa hotelom, šoping, poslovnim i sportskim centrom od 94.000 kvadrata vodećeg svetskog arhitekte Zahe Hadid. Na mestu bivšeg Beka grčka firma Lamda ulaže 200 miliona evra i otvoriće 1.000 radnih mesta.

Ovaj hotel potpuno će promeniti lice grada i Srbiju učiniti prepoznatljivom među stranim turistima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija biznismen hotel hoteli turisti turizam investicije ugostitelji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana