Tekst objavljen: 08.11.2012 13:19        


Srbija će u narednim danima razmotriti odluku suda u Strazburu povodom nepravosnažne presude da je dužna da isplati staru deviznu štednju građanima iz BiH, koji su imali ušteđevinu u poslovnicama Investbanke – rečeno je u Ministarstvu pravde Srbije.

Srbija će se žaliti na presudu o štednji u BiH?

- Stav Srbije je da je donesena presuda koja još nije pravosnažna. Srbija će u narednom periodu razmotriti sadržinu te presude i eventualnu mogućnost obraćanja, odnosno žalbu, Velikom veću Evropskog suda za ljudska prava - rečeno je u ovom ministarstvu.

Isti izvor je naveo da treba da se razmotre konkretni koraci šta će dalje da se radi, koji je iznos u pitanju, odnosno potraživanja, koliko ljudi.

Evropski sud za ljudska prava presudio je da je Slovenija odgovorna za povredu prava na mirno uživanje vlasništva i prava na efikasno pravno sredstvo štedišama, koje su deviznu štednju položile u podružnice Ljubljanske banke izvan teritorija Slovenije, te Srbija za neisplatu devizne štednje položene u Invest banci izvan teritorija Srbije. Investbanka je od početka januara 2003. godine u stečaju.

Do sada je Slovenija najavila žalbu na presudu, navodeći da ne može vratiti novac koji nije dobila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija štednja štediše BiH invest banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana