Tekst objavljen: 11.02.2013 13:30        


Udruženje Efektiva je podnelo prvu kolektivnu tužbu u istoriji srpskog pravosuđa. Tužba će pokušati da obori primenu valutne klauzule u švajcarskim francima, kao i da potvrdi dosadašnje prvostepene presude u korist klijenata, zbog jednostranog menjanja kamata i marži.

Srpski dužnici kolektivno tuže banke zbog kredita

Tužbom podnetom protiv tri banke se traži zaštita kolektivnih interesa bankarskih klijenata. Inače, tužba je podneta protiv Hypo Alpe Adrija, Piraeus i EFG banke.

- Razlozi tužbe bazirani su na ispravljanju posledica koje je na korisnike kredita ostavilo, po nama nedopušteno ugovaranje valutne klauzule u švajcarskim francima, kao i posledica jednostranog menjanja kamata i kamatnih marži od strane banaka - navedeno je u saopštenju tog udruženja u kom navode da su navedene tri banke izabrane "iz tehničkih razloga", odnosno zato što za njih postoji najviše dokumentacije.

- Iako se tužba konkretno odnosi na stambene kredite u francima, uverenja smo da će pozitivna presuda u značajnoj meri pomoći svim ostalim klijentima, fizičkim i pravnim licima, koji koriste ostale usluge banaka i lizing kuća - saopštilo je to udruženje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
efektiva kredit krediti banke banka krediti u švajcarcima nenaplativi krediti loši krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana