Tekst objavljen: 02.11.2012 15:36        


Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković je zamolila članove vlade da svojim izjavama o pojedinim bankama ne unose bilo koju vrstu uznemirenja među građane, pogotovo imajući u vidu da je novembar mesec štednje.

Tabaković Vladi: Ne rušite poverenje u banke (Medija centar Beograd)

- Želim da zamolim svoje kolege iz vlade da se bave svojim poslom i da ne unose bilo koju vrstu uznemirenja pogotovo u nedelji i mesecu štednje - istakla je Tabaković.

Očekujem da Vlada realizuje ciljeve

Tabaković kaže da od Vlade očekuje da završi započete poslove i da realizuje visoko postavljene i vrlo ambiciozne ciljeve. Po njenim rečima, potpuno je realno ono što je Vlada Srbije predvidela budžetom za 2013. godinu - da smanji deficit na 3,5 odsto, jer postoje mnoge rezerve.
Ona je dodala da treba imati u vidu da "bankarstvo počiva na poverenju kao i religija" i da zato ne treba prejakim i neodmerenim rečima stvarati loše uslove za nastavak te štednje, pogotovo u domaćim bankama.

Upitana da li su to pojedini članovi vlade unosili uznemirenje svojim izjavama o Razvojnoj banci Vojvodine, Tabaković je rekla da se "boji da je jučerašnji naslov u novinama - ne znam koliko je konstruisan, a koliko je to izvorna najava, prilično uzdrmao tu banku, a to nikome od nas nije potrebno u mesecu štednje".

Ona je rekla da NBS ima plan za rešavanje problema u pojedinim bankama u državnom vlasništvu, ali nije želela da najavljuje nikakve akcije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Razvojna banka Vojvodine RBV državne banke Nedelja štednje nedelja štednje 2012 banke jorgovanka tabaković Mlađan Dinkić Ivica Dačić nbs Narodna banka Srbije Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana