Tekst objavljen: 04.07.2022 15:10        


Velika je tražnja za placevima i objektima svih namena, a posebno za apartmanima i vikendicama na planinama

Ar zemlje na Zlatiboru i Kopaoniku ide i do 5.000 evra


Ipak, zemljište se posebno kotira. Cene ne prestaju da rastu dve godine unazad, kako je pojačan trend kupovine imovine van većih srpskih gradova. S druge strane, rast cena je primetan dosta duže, i to – van Beograda i Novog Sada – i na Zlatiboru, Kopaoniku.

Još zimus se pričalo o vrednostima zemlje na Zlatiboru, tako je oko 2.000 evra prosek po aru, na udaljenijim lokacijama, pri čemu je gotovo nemoguće naći plac. Ako, pak, želite parče zemlje u prvoj građevinskoj zoni – očekujte cenu do čak 50.000 evra. To je u vrednosti solidnog stana na beogradskoj periferiji. U drugoj zoni za ar se tražilo oko 15.000 evra, prenosi eKapija.

Slične cene su i na Kopaoniku. Opet, sama pozicija dosta utiče na krajnji iznos.Trenutno se prodaje plac od 250 ari za čak 3,75 miliona evra, što znači da je cena po aru 15.000 evra. Prema stavkama iz oglasa, plac je uknjižen i na njemu je dozvoljena gradnja objekata apartmanskog tipa za turizam ili stanovanje.

Istovremeno, objavljen je oglas u kojem se prodaje zemljište površine malo veće od 18 ari, za 749.500 evra. Cena po aru u ovom slučaju je neverovatnih 40.800 evra. Ono što je, ponovo, prednost jeste blizina placa planiranoj gondoli – 200 metara udaljenosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Treba imati u vidu da cena parcele, pre svega, zavisi od lokacije i njene atraktivnosti, kao i od stepena urbanizacije. Cena je svakako viša tamo gde su bolje mogućnosti za stanovanje, obrazovanje, zabavu, uživanje, posao, kupovinu. Na mikro planu, to su centralne zone nekog grada ili turističkog mesta.

Beograd i njegova atraktivna naselja, zatim Novi Sad, Kopaonik, Zlatibor, godinama unazad grade renome atraktivnih lokacija gde je, na mnogim mestima, prestiž i samo popiti piće. Otuda ne čude i visoke cene stambenih kvadrata, smeštaja, hrane i pića, pa svakako i zemljišta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kopaonik zlatibor zemljište nekretnine cena zemljišta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana