Tekst objavljen: 16.10.2022 18:00        


Ponovno otvaranje Japana za turiste i rast potražnje za poslovnim putovanjima održaće rast sektora vazduhoplovstva, mada rat u Ukrajini, inflacija i recesija mogu da uspore tempo tog rasta, smatra glavni izvršni direktor Lufthanze, Karsten Špor

"Aviosaobraćaj konačno ostavio krizu iza sebe"


„Nema razloga za pesimizam”, rekao je Špor danas, dodajuć da takođe očekuje postepeno ponovno otvaranje Kine posle Kongresa Komunističke partije, koji počinje u nedelju, prenosi Rojters.

Šporove izjave se poklapaju s optimističnim prognozama rivala, kao što su IAG, vlasnik Britiš ervejza, Rajaner i Izidžet, koji su ove nedelje saopštili da se potražnja za putovanjima održava. U Evropi su akcije većine avio-kompanija pale u poslednjih šest meseci, neke i za 50 posto, zbog zabrinutosti da će rastući troškovi domaćinstava umanjiti apetit za putovanjima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Lufthanza očekuje da će do 2023. dostići 87 odsto kapaciteta pretpandemijskog nivoa, nakon 75 odsto ove godine, rekao je Špor, napominjući da je oko 86 odsto mesta u avionima nemačkog glavnog prevoznika već sada popunjeno.

Poremećaji u lancu snabdevanja koji primoravaju kompanije da potraže nove dobavljače podižu potražnju za poslovnim putovanjima s većom maržom, objasnio je on i zaključio - „Konačno smo ostavili krizu iza sebe, posle dve i po godine”, prenosi Tanjug.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam kina japan otvaranje granica pandemija aviosaobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana