Tekst objavljen: 27.04.2023 13:55        


Razlika od skoro 200 evra po kvadratu

Beograd na vodi više nije najskuplji kvart u prestonici

Luksuzni stambeni kompleks "Novi Dorćol" je prosečnom cenom kvadrata uspeo da nadmaši do skoro neprikosnoveni "Beograd na vodi", piše portal Nova.rs.

Razlika u prosečnoj ceni kvadrata na ovim lokacijama, kako piše Nova.rs, nije drastična, ali ipak postoji – „Novi Dorćol“ vodi protiv „Beograda na vodi“ sa 4.430 evra, prema 4.215 evra.

„Novi Dorćol“ je stambeno-poslovni kompleks od 20.000 kvadrata koji se nalazi na beogradskoj opštini Stari grad, u Venizelosovoj ulici, a sastoji se od 347 stanova, koji variraju od 34 pa do 230 metara kvadratnih.

Raspon cena kvadrata se u ovom kvartu kreće od 3.778 do 4.645, pa stižemo do prosečne cene od 4.430 evra po kvadratu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ipak, Beograd na vodi nije izgubio svoj tron kada je reč o pojedinačnoj ceni stanova i kvadrata. Sada već tradicionalno, najskuplji kvadrat od početka godine prodat baš tamo za 11.474 evra.

Najskuplji stan koji je prodat u prva tri meseca ove godine plaćen je 2,6 miliona evra, ali to nije ni najskuplji kvadrat. Naime, u pitanju je nekretnina od 383 kvadrata, što znači da je jedan kvadrat koštao oko 6.800 evra.

Stoga se “šampionski” po ceni po kvadratu, očekivano, nalazi u Beogradu na vodi. Naime, stan plaćen oko 1,6 miliona evra ima površinu od 143 kvadrata, što znači da je kvadrat koštao čak 11.474 evra.

Međutim, ne spadaju svi stanovi na ovoj lokaciji u kategoriju najskupljih. Naime, na ovoj prestižnoj lokaciji najniža cena kvadrata bila je 3.264 evra, prenosi Nova.rs.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd beograd na vodi belgrade waterfront cena kvadrata u beogradu novi dorćol

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana