Tekst objavljen: 20.01.2022 14:15        


Izveštaj LinkedIn-a pokazuje izuzetan rast, od 395 odsto, kada je reč o oglasima za posao koji se odnose na kriptovalute u Sjedinjenim Državama, u periodu od 2020. do 2021. godine

Da li će kripto - industrija uskoro zapošljavati više ljudi nego IT sektor?


Karijere u oblasti kriptovaluta nadmašile su promjne cijena u 2021, navodi se. Prema istraživanju, kripto industrija je nadmašila širu tehnološku industriju, koja je takođe doživjela izuzetan razvoj, skoro udvostručivši broj oglasa za posao.

Nijedna industrija nije bila zaštićena od tzv. “kripto-izacije” prošle godine, konstatovano je u okviru poslovne mreže LinkedIn.

Dok je većina oglasa za posao bila vezana za softver i finansije, i druge industrije takođe vide porast potražnje za kripto talentima. To uključuje profesionalne usluge poput računovodstva i konsaltinga, kao i sektore HR i računarski hardver, prenosi RT.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Očekuje se da će se rast kripto poslova nastaviti 2022. godine, uz potrebu da profesionalci rade na digitalnoj imovini i sa njima – delom zbog sve većeg broja preduzeća koja rade sa kripto imovinom i blokčejnom.

Najveće kripto berze (Coinbase, Kraken i Binance) bile su prepune oglasa za posao, rečeno je iz LinkedIn-a. Postoji čak i nova usluga posvećena povezivanju bitkoinera samo sa kompanijama koje koriste upravo ovu digitalnu valutu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kripto industrija kriptovalute it sektor zaposlenje posao linkedin

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana