Tekst objavljen: 18.09.2022 16:00        


Zahtevi za plaćanje unapred i uključivanje doručka takođe mogu uticati na cenu

Da li se isplati rezervacija smeštaja preko "booking" sajtova?


Najnovije istraživanje sajta za upoređivanje putnog osiguranja InsureMyTrip pokazalo je da se cene na popularnim sajtovima za rezervisanje smeštaja ne razlikuju značajno u odnosu na direktno rezervisanje na hotelskim sajtovima.

Naime, iako se većina putnika opredeljuje za rezervaciju smeštaja preko nekog od sajtova za "bukiranje", verujući da će tako jeftinije proći, ispostavlja se da jerazlika svega 6 dolara, u odnosu na direktnu rezervaciju smeštaja.

"Postoje suprotstavljeni stavovi o hotelskim cenama, a ljudi... veruju da rezervacija preko sajtova određuje bolju cenu od hotela", rekla je Arora Šalab, direktorka marketinga u indijskom Four Seasons Hotelu.

"Međutim to nije tako sa našim hotelom koji paritet stope shvata veoma ozbiljno", dodala je.

Istraživanje je sprovedeno između sajtova Hotels.com, Expedia.com, Direct.com i Booking.com, a ispostavilo se da je najbolje cene ponudio Hotels.com, no u pitanju je minimalna razlika.

Začuđujuće, sajt na koji putnici najčešće idu, odnosno Booking.com ispostavio se kao najskuplji prema studiji InsureMyTrip.

Nakon objavljenih podataka, oglasila se i sama kompanija koja je istakla da ima za cilj "da uvek bude transparentna sa svojim klijentima. Naši partneri mogu slobodno da određuju sopstvene cene na našem sajtu", naveli su.

Takođe, dodali su da"ako kupac pronađe nižu cenu na drugoj veb stranici, Booking.com će refundirati razliku".

S druge strane, Hotels.com i Expedia.com su najčešće imale iste cene, pogotovo kada je reč o internacionalnim hotelima. Oba brenda su u vlasništvu Expedia grupe, koja takođe upravlja drugim putničkim "buking" sajtovima poput Travelocity, Hotwire, Orbitz i CheapTickets.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Cene hotela po američkim gradovima

Prema istraživanju, prosečne cene hotela u Njujorku variraju od 293 dolara na Hotels.com do 367 dolara na Booking.com. Ispostavilo se da je Hotels.com imao najjeftinije cene u ovom gradu u 62 odsto slučajeva.

Expedia.com je imala najjeftinije cene u Honolulu u 62 odsto slučajeva i u Bostonu u 66 odsto slučajeva.

S druge strane, direktne rezervacije hotela bile su najjeftinije u Los Anđelesu, San Francisku i Vašingtonu.

Ipak, ono što bi moglo da poremeti ovo istraživanje je činjenica da u obzir nisu uzete povratne stope i porezi. Takođe, zahtevi za plaćanje unapred i uključivanje doručka takođe mogu uticati na cenu, što dodatno komplikuje njihovo poređenje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
putovanje smeštaj rezervacija smeštaja online rezervacija booking

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana