Tekst objavljen: 02.02.2023 13:40        


Pored beogradskih podstanara čiji su budžeti mogli da "podnesu" to što im je stanodavac povećao kiriju, postoje i oni koji su bili primorani da pronađu novi dom. Iako je do pre godinu dana 300 evra bio iznos koji je građanima omogućavao da iznajme pristojne stanove na prihvatljivim lokacijama, dobrostojeći Rusi koji su zbog rata došli u našu prestonicu, podigli su standarde

Da li u Beogradu može da se iznajmi stan za 300 evra?


Proverili smo šta sada podstanari mogu da dobiju za tu sumu novca. U pitanju su stanovi koji ne prelaze 50 kvadrata, često u kući umesto u zgradi, a pojedini su od centra grada udaljeni i po sat vremena vožnje.

„Prečešljali“ smo oglase dosupne na internetu, kako bismo videli šta se nudi za maksimalno 300 evra mesečno.

Zemun

Zemun, naselje Sava Kovačević, 45 kvadrata, jednoiposoban stan. Tako glasi jedna od ponuda za izdavanje stana po ceni od 300 evra mesečno. U pitanju je namešten stan u kući, a ne u zgradi, izgrađen 2000. godine. Sastoji se od dnevnog boravka sa kuhinjom, spavaće sobe, kupatila i terase. Budućem stanaru dostupno je i parking mesto.

Centralnog grejanja nema, već u stanu postoji TA peć.

Što se ostalih troškova tiče, depozit iznosi, isto kao i kirija, 300 evra, a mesečni troškovi, odnosno infostan, grejanje, struja, kablovska i internet, mesečno izađu oko 12.000 dinara.

Ovaj stan, doduše, verovatno neće biti prvi izbor ljudi sa kućnim ljubimcima, s obzirom na to da se u oglasu navodi da oni nisu dozvoljeni.

Takođe, minimalni zakup je šest meseci.

Voždovac

Na Voždovcu za ovaj novac može da se iznajmi garsonjera.

Kako se navodi u oglasu, u pitanju je stan od 35 kvadrata, na visokom prizemlju, izgrađen 2005. godine.

Ovaj stan takođe je namešten, a kao i u prethodnom slučaju, kućni ljubimci nisu dozvoljeni. Pored depozita u visini jedne mesečne kirije, navedeni su i ostali mesečni troškovi, koji iznose oko 70 evra. Takođe, minimalni zakup je šest meseci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Banjica

Za razliku od prethodna dva stana, listajući oglase naišli smo i na polunamešten stan na Banjici. U pitanju je stan od 47 kvadrata, izgrađen pre 10 godina, koji se sastoji od polunameštene kuhinje i kupatila, dok su ostale dve prostorije prazne.

Takođe ovaj stan ima i terasu.

Ostale informacije ne razliku se mnogo u odnosu na ostale stanove – depozit u visini jedne mesečne kirije, bez kućnih ljubimaca, minimalni zakup od godinu dana.

Od mesečnih troškova navodi se infostan od 1.400 dinara, održavanje zgrade od 1.300, a struja i grejanje, na norveške radijatore, plaća se po potrošnji.

Karaburma

Nešto jeftiniji stan, od 230 evra, pronašli smo na Karaburmi.

U pitanju je jednosoban stan od 27 kvadrata. Nalazi se u zgradi sa video nadzorom.

Budući podstanar u ovoj zgradi grejaće se na TA peć.

Lion

Na Lionu, delu Zvezdare, u blizini Zvezdara Teatra, oglašena je garsonjera od 28 kvadrata. Cena mesečnog zakupa iznosi 280 evra. Međutim, grejanje je na klimu. Takođe, vlasniku je potrebno platiti depozit u visini jedne kirije.

Mali Mokri Lug

U Malom Mokrom Lugu naišli smo na jednoiposoban stan, površine 45 kvadrata. Cena se uklapa u okvir – 300 evra. Stan se nalazi u okviru kuće, vlasnik ističe da je renoviran, a grejanje je na struju,a pored TA peći, u stanu se nalazi I klima. I u ovom slučaju potreban je depozit, koji takođe iznosi 300 evra, ali je potrebno obezbediti I 150 evra za agencijsku proviziju.

Stan se sastoji od spavaće sobe, dnevnog boravka sa kuhinjom I trpezarijom, kupatila i predsoblja.

Struja se plaća po potrošnji, a vlasnik ističe da računi variraju od 1.500 do 3.000 dinara. Ostali računi, uključujući i kablovsku i internet, ulaze u cenu zakupa.

Ledine

Za cenu do 300 evra može da se pronađe i stan na Ledinama. U pitanju je jednosoban stan od 34 kvadrata. Uz mesečnu rentu od 290 evra, režijski troškovi variraju od 1.200 do 4.000 dinara. Takođe, potrebno je platiti i depozit u visini kirije.

Stan je namešten, a grejenje je na norveške radijatore.

Žarkovo

Kada je u pitanju Žarkovo, moguće je iznajmiti garsonjeru od 24 kvadrata, za mesečnu rentu od 250 evra.

Stan se nalazi na prizemlju, grejanje je na gas, a mesečne režije iznose oko 8.000 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stanovi do 300 evra stanovi iznajmljivanje stanova Beograd nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana