Tekst objavljen: 15.03.2023 14:45        


Da li stese ikad zapitali zašto sve prodavnice kod kasa imaju istu robu u ponudi. To su najčešće žvake, čokoladice, gazirani sokovi, maramice, časopisi, baterije

Da li znate zašto trgovci uvek prodaju čokoladice i žvake na kasi?

Od pojave virusa korona, kod kasa se nalaze i razni gelovi za dezinfekciju ruku, maramice, kreme...

Ima više odgovora na pitanje zašto se takva roba uvek nalazi bliže, ili na samim kasama. Naime trgovci koriste logiku da to nisu skupi artikli i da kupci mogu slobodno – impulsivno da posegnu za njima, bez bojazni da tim potezom ugroze budžet predviđen za kupovinu. Takođe, to je roba koju većina neće staviti na spisak za nabavku, jer, složićete se, žvake i druge slične sitnice nemaju prioritet kao što je to slučaj sa namirnicama, kozmetikom i sredstvima za higijenu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Trgovci, osim toga, slatkiše obično postavljaju u srednje i niže redove na rafovima. To visine u ravni sa dečijim očima. Računaju da će deca primetiti slatkiše i zatražiti od roditelja, baka i deka da im to kupe. Ima logike, zar ne.

Za kraj još jedno viđenje tematike, koja je za trgovce i te kako važna. Manje, sitnije stvari se na rafovima bliže kasama nalaze iz prostog razloga što ih je tu teže ukrasti. Logično, oni sa nečasnim namerama su tu izloženi pogledima trgovaca. Osim toga, niko neće pokušati da ukrade rolnu toalet papira, ali pakovanje žvaka i baterija – sasvim moguće.

Neko će dodati da se žvake uvek prodaju na samim kasama, da trgovci deci ne bi vraćali sitan kusur. Žvaka uvek može da zameni kusur.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
čokoladice žvake trgovci prodavnice supermarketi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana