Tekst objavljen: 17.11.2023 16:55        


Kirije su zabeležile visoki trend rasta, te su tako na Novom Beogradu porasle za deset odsto, ali su recimo u Pančevu pale gotovo za 14 procenata, na Voždovcu ili u centru Novog Sada za oko pet odsto

Evo kako se trenutno kreću kirije širom Srbije


-U oglašenoj ponudi ponovo se mogu pronaći stanovi na području šireg centra grada po ceni od 350 do 500 evra što je prošle godine gotovo bilo nemoguće.Cenevariraju u zavisnosti od lokacije, kvadrature kao i nivoa opremljenosti stana. Međutim, nije retkost da još uvek postoje nekretnine za koje stanodavci drže nerealne cene izdavanja - rekla je za beogradske medije Jelena Davidović, vođa prodajnog tima portala Nekretnine.rs, dodajući da je tržište nekretnina znatno stabilnije nego u istom periodu prošle godine.

Kirije u Beogradu

Kirijesu u oktobru najviše porasle na Novom Beogradu i to gotovo 11 odsto, a cena je iznosila 17,3 evra po kvadratu. U centralnom delu grada, Paliluli i Voždovcu ostvaren je rast oko 6,13-6,67 procenata, odnosno u cenovnom rasponu od 8,5 do 17,3 evra po kvadratu.

Na osnovu toga, primera radi, za stan od 50 kvadrata kirija na Paliluli je u oktobru iznosila u proseku oko 640 evra, dok je na Mirijevu najam koštao oko 425 evra.

Na Vračaru su se nekretnine prema tom izveštaju u oktobru iznajmljivale za prosečnu cenu od 785 evra. Voždovac je jedina opština koja je prošlog meseca zabeležila pad kirija, odnosno 5,17 odsto, pa je, prema našoj računici, najam stana koštao oko 550 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kirije u drugim gradovima u Srbiji

Prema podacima sajta Nekretnine.rs, pančevačke kirije su bile najviše "u crvenoj zoni". Naime, pale su za 13,95 odsto.

Što se tiče kirija u Novom Sadu, zvanični podaci ovog sajta navode pad njihove vrednosti od 4,92 odsto u centru grada i cena kirije po kvadratu je bila oko 11.6 evra. Ostali delovi su zadržali relativno iste cene kao prethodnih meseci, kao što su Novo naselje i Grbavica gde bilo ni rasta ni pada. Cene po kvadratu su u prvom bile oko 8.7 evra, a u drugom naselju 11.3.

Podbara je zabeležila značajan rast kirija i to skoro devet odsto, pa je tako za prosečan stan od oko 55 kvadrata tokom oktobra trebalo izdvojiti oko 605 evra.

U Nišu je najam nekretnina opao za 6,15 procenata u delu poznatom kao Bulevar Nemanjića. Tu je stan pomenute kvadrature bilo moguće iznajmiti u proseku za 335 evra. U niškoj Paliluli i Durlanu najam je mesečno koštao oko 300 evra.

U Kragujevcu nije bilo oscilacija u visini kirija, te je za 50 kvadrata u oktobru trebalo izdvojiti oko 250-300 evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kirija kirija stanovi kirija u beogradu visina kirije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana