Tekst objavljen: 11.04.2023 13:55        


Istanbul, Solun, Sofija, Temišvar, Prag, Beč, najščešće su destinacije koje naši ljudi biraju za kratkotrajni predah tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika. Vrlo su popularna i mesta iz severne Italije kao i ona iz našeg neposrednog okruženja

Gde će naši građani najviše putovati za predstojeće praznike?


Kako navodi Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije JUTA, aranžmani se bolje prodaju ove godine nego u godinama pre pandemije.

- Najveće je interesovanje za evropske gradove, pre svega za ona najjeftinija putovanja autobusom – ukazuje Seničić. - Tu imamo razna putovanja od dva do pet ili šest noćenja zavisno od destinacije. U našem okruženju, turistima iz Srbije najzanimljiviji su gradovi u Severnoj Makedoniji, Ohrid i Skoplje, koje posećuju ili u kombinovanim turama ili sam Ohrid, te Crna Gora, gde u ovom periodu vlada podjednako interesovanje i za sever i za primorje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Obilasci gradova u Bosni i Hercegovini, poput Trebinja, Sarajeva, Banjaluke, Mostara takođe se visoko kotiraju na listi s obzirom na niske cene koje se kreću od 30 do 39, pa do 200 evra, zavisno do destinacije i dužine boravka.

- U ovom periodu godine uvek je veliko interesovanje i za nešto skuplje aranžmane za evropske gradove, u koje se putuje avionom. To su Istanbul, Rim, Barselona, Lisabon, Valensija, Bolonja, Pariz, a jedan deo njih pokriven je redovnim linijama Er Srbije - kaže Seničić. - Među zanimljivim destinacijama su još i Kipar i Egipat.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
popularne destinacije putovanje uskršnji praznici prvomajski praznici Aleksandar Seničić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana