Tekst objavljen: 05.09.2023 14:55        


Prepoznajući rastuću potrebu savremenog čoveka za zdravim snom, hoteli širom sveta ulaze polako u “spavački biznis”. Drugim rečima, svojim gostima nude uslove u kojima se mogu dobro naspavati

Hoteli se sve više fokusiraju na spavanje svojih gostiju, a evo i zašto


Ovog juna Gugl je zabeležio najviše pretraga na internetu o tome kako bolje spavati. Ljudi su masovno istraživali zašto su konstantno umorni, te zašto ne spavaju dovoljno dugo i dovoljno čvrsto.

Ovu njihovu potrebu već su prepoznale razne industrije koje mogu ponuditi rešenje za spavanje, među kojima je i hotelska.

Naime, širom sveta sve je više hotelijera koji tvrde da će uz pomoć različitih terapija ali i veštačke inteligencije svojim gostima obezbediti zdrav san. U tim naporima posežu za različitim metodama.

Neki od njih opremaju sobe minimalno kako ništa, a posebno ne televizori, telefoni, pa čak ni prozori, gostima ne bi odvlačilo pažnju. Drugi pak nude posebne wellness programe za spavanje koji uključuju različite skrininge sna ali i spa tretmane meditaciju i fizičke vežbe. Ima i onih koji nude pametne krevete čiji dušeci sviraju tihe opuštajuće melodije i uljuljkuju goste hotela kao bebe. Tu su i hoteli koji zapošljavaju stručnjake za san i hipnoterapeute, kao i oni koji uspavljuju svoje goste pomoću vibracija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sve ovo da bi ljudi, koji po ceo dan gledaju u ekrane i brinu i o čemu treba i o čemu ne treba, mirno spavali.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
spavački turizam bolji san spavanje u hotelu hoteli spavanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana